Raak mij aan! Touch me!

Gratis lezing van de Vlaamse mediakunstenaar Dries Depoorter die met zijn werk stilstaat bij zaken als privacy, sociale media e en surveillance.

Dries Depoorter is een Belgische kunstenaar die met technologie werkt. Zijn pakkende en humoristische werk behandelt thema's als privacy, sociale media, kunstmatige intelligentie en surveillance. Onder zijn creaties bevinden zich verschillende producten zoals apps, games en interactieve installaties. Hij studeerde zes jaar elektronica voordat hij de overstap maakte naar de kunstacademie. 

Tijdens deze gratis lezing vertelt Dries over zijn recente en toekomstige werk en het spannende proces van ontwikkelen en releasen. Bijvoorbeeld over de door hem ontwikkelde app ‘Die With Me’, een chat-app die je alleen kunt gebruiken als je minder dan 5% batterij hebt. Na de release ging deze meteen viral. En uiteraard ook over de installatie The Lookout die in november in de hal van het Forum staat.

Over Dries Depoorter

Belgisch mediakunstenaar Dries Depoorter (1991) staat internationaal bekend om zijn pakkende en humoristische werk rond thema's als privacy, sociale media, kunstmatige intelligentie en surveillance. Onder zijn creaties bevinden zich apps, games en interactieve installaties, waaronder het viral gaande The Flemish Scrollers’, waarin Vlaamse politici real time getagd worden wanneer ze in het parlement op hun gsm zitten,  en ‘The Lookout’ waarin je zelf onbeveiligde beveiligingscamera’s kunt bedienen en bekijken.

Onderdeel van ‘In Internet We Trust’

We zijn bijna 24/7 verbonden met het internet, ons digitale leven is steeds meer verweven met ons ‘echte’ leven. De digitale apparaten en structuren waarmee we onszelf omringen brengen veel voordelen en gemak. Maar het maakt ons ook kwetsbaarder. Onze privacy maar ook onze veiligheid zijn in het geding, op individueel niveau maar ook op groter, maatschappelijk en economisch niveau. 
Het 25-jarig bestaan van de domeinnaam Google.com (15 september), de ‘internationale maand van de cyber security’ (oktober), de ‘week van de mediawijsheid’ (5 t/m12 november) en de nationale ‘Check je wachtwoordendag’ (op 24 november) zijn voor Forum Groningen aanleiding om onder de titel In Internet We Trust dit najaar een aantal activiteiten rond dit thema te organiseren voor een breed publiek.

Naar site Dries Depoorter

Agenda

Zaterdag 5 november
16:00 tot 16:45
Rabo Studio

Misschien vind je dit ook leuk

The Lookout - Dries Depoorter The Lookout - Dries Depoorter

The Lookout - Dries Depoorter

vrijdag 4 november 09:00 tot 20:00
Tech Stage: Under Attack! Tech Stage: Under Attack!

Tech Stage: Under Attack!

dinsdag 15 november 20:00 tot 21:30