Raak mij aan! Touch me!

Tragisch liefdesverhaal over de persoonlijke strijd van een generatie in het nauw gedreven door een onderdrukkende overheid.

Onder de druk van het steeds autocratischere Russische regime besluit de zestienjarige Marusya om - net als zoveel anderen van haar leeftijd - voor het einde van het jaar een einde aan haar leven te maken. Maar wanneer ze de levendige Kimi ontmoet, wordt ze onverwacht toch verliefd. Terwijl Marusya hoop en perspectief vindt in de liefde, bestrijdt Kimi zijn demonen met steeds meer drugs. Marusya's camera wordt zijn laatste kans op redding. 

How to Save a Dead Friend toont de persoonlijke strijd van een generatie in het nauw gedreven door een onderdrukkende overheid. Het is een persoonlijke noodkreet van een zwijgende generatie gevangen in de greep van een onderdrukkende overheid. How to Save a Dead Friend ging in 2022 in première op Visions du Réel en kreeg daar al een speciale vermelding van de jury. Ook was de documentaire geselecteerd voor de European Film Awards en IDFA, en won de film al twaalf prijzen op internationale festivals.

Agenda

Woensdag 4 oktober
16:45 tot 18:38
Rabo Studio
€ 11,50
Zaterdag 7 oktober
10:30 tot 12:23
Laatste voorstelling
Camera 1
€ 11,50
Taal
Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
103 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kirill Morev, Marusya Syroechkovskaya
Land
Zweden,Noorwegen,Frankrijk,Denemarken
Jaar
2022
Regie
Marusya Syroechkovskaya

Misschien vind je dit ook leuk

Past Lives Past Lives

Past Lives

donderdag 5 oktober 13:30 tot 15:26
Strange Way of Life Strange Way of Life

Strange Way of Life

woensdag 4 oktober 18:30 tot 19:12
Tótem Tótem

Tótem

woensdag 11 oktober 16:15 tot 18:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >