Raak mij aan! Touch me!

Documentaire over de niet eerder vertoonde foto’s van de set van de filmklassieker Apocalypse Now, gemaakt door de van oorsprong Groningse fotograaf Chas Gerretsen.

Avonturier en oorlogsfotograaf Chas Gerretsen werd door Francis Ford Coppola op grond van zijn oorlogservaringen uitgenodigd als setfotograaf voor de film Apocalypse Now. Het grootste deel van zijn foto’s op de legendarische set is nog nooit eerder vertoond. Ter ere van de 40e verjaardag van Apocalypse Now sloegen KINO Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum de handen ineen om het archief van Gerretsen op te graven en produceerden gezamenlijk een documentaire. Regisseur Baris Azman vertelt het verhaal van Gerretsen zelf en toont zijn huiveringwekkende werk op de legendarische filmset dat een nieuw perspectief biedt van wat wordt gezien als een van de beste films ooit gemaakt.

Agenda

Zondag 8 oktober
14:00 tot 14:32
Special
Camera 5
€ 7,50
Taal
Engels en Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
32 min
Kijkwijzer
Acteurs
Chas Gerretsen, Züleyha Azman, Jan de Vries
Land
Nederland
Jaar
2019
Regie
Baris Azman

Chas Gerretsen | Foto-expositie

Een overzichtstentoonstelling over de van oorsprong Groninger fotograaf Chas Gerretsen. Gerretsen begon als oorlogsfotograaf in Azië en eindigde in Hollywood met het fotograferen van filmsterren. Als enige Nederlander heeft hij de Robert Capa Gold Medal ontvangen wegens uitzonderlijke moed. Te zien vanaf 7 oktober 2023. 

Chas Gerretsen | Foto-expositie

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: Apocalypse Now: Final Cut Classics: Apocalypse Now: Final Cut

Classics: Apocalypse Now: Final Cut

zondag 8 oktober 15:00 tot 18:13

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >