Raak mij aan! Touch me!

Hoe maak je Pong, Breakout en Asteroids? In deze reeks van 5 lessen leer je hoe games worden opgebouwd from start tot finish en bouw je je eigen game.

Tijdens de Cursus Game Design leer je onder andere te werken met Construct 3. Dit is een veel gebruikte service waarmee je eenvoudig games kunt maken.  Construct wordt o.a. gebruikt door SEGA en King en je kunt er razendsnel mee testen in een webbrowser. Het werkt daarnaast op alle apparaten (van Windows computers tot Chromebooks), wel zo handig!

De Cursus Game Design bestaat uit vijf delen. Hierin gaan we aan de slag met alternatieve versies van het allereerste spelcomputerspel ooit: Pong! We geven ook uitleg over Breakout en Asteroids: de games die 45 jaar (!) geleden de basis legden voor de game industrie. Vroeger waren complete teams nodig voor het maken van deze games. Tijdens de cursus maken wij de game Pong al in 15 minuten met een klein team.

Tot slot kijken we natuurlijk ook naar het grotere plaatje van gamedesign. Wie maakt de tekeningen? Hoe verdeel je taken in een team? En hoe bouw je verder op een succesverhaal?

Meer informatie

 

 Voor wie  Vanaf 9 jaar (beginnersniveau)
 Waar  Smartlab
 Wanneer  Donderdag 24 maart, 31 maart, 7 april, 14 april & 21 april.
 Tijd  15.30 - 17.00 uur
 Kosten  €50,-

Stadjerspas

Ben jij in het bezit van een Stadjerspas? Dan hebben wij goed nieuws! Voor de Cursus Game Design geldt een speciale Stadjerspas aanbieding. Klik voor meer informatie over de geldende kortingsactie op onderstaande knop Tickets.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Cursus Game Design.

10014

FF ONLINE Games maken

Alvast een klein voorproefje? Bekijk de FF ONLINE aflevering Game Design op Platform F. 

FF ONLINE Games maken

Misschien vind je dit ook leuk

Storyworld Storyworld

Storyworld

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games.

dinsdag 5 juli 10:00 tot 18:00
Leren Programmeren Leren Programmeren

Leren Programmeren

Leer hoe je zelf een game of website maakt! 

Jeugd Jeugd

Jeugd

De leukste films en activiteiten voor kinderen!

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >