Raak mij aan! Touch me!

De spectaculaire Final Cut (uit 2019) van Francis Ford Coppola’s hallucinerende meesterwerk Apocalypse Now over de waanzin van de Vietnamoorlog.

Kapitein Willard (Martin Sheen) krijgt in Vietnam een geheime opdracht om de geniale doch losgeslagen kolonel Kurtz (Marlon Brando) te liquideren.

“Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam.” Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set in de jungle van de Filipijnen waren gespannen. Maar de film is en blijft een monumentale, weergaloze, hallucinerende (anti)oorlogsfilm, met onvergetelijke oneliners, iconische scenes, geweldige acteurs, en oogverblindend met Oscar bekroond camerawerk, dat extra goed tot z’n recht komt in deze spectaculair gerestaureerde 4K ‘Final cut’-versie.

Apocalypse Now: Final Cut in de media

“Spectaculaire restauratie van geluid en kleur - krijgt nu nog meer lading - verbluffende, ongekend contrastrijke kleurpracht." ★★★★★ - (De Volkskrant)

“Een weergaloze ervaring - oogt mooier dan ooit - werkelijk schitterend - briljante verbeelding - verbetering van de Reduxversie, die bij de overzetting naar digitale projectiesystemen in beeld en geluid aanzienlijk is opgeknapt - Als dichterlijke verbeelding van de gekte van de Vietnamoorlog laat Apocalypse Now alle andere films ver achter zich." ★★★★★ - (Het Parool)

“Adembenemend - meer diepte en details - Nu valt extra op hoe secuur Coppola zijn film heeft gecomponeerd." ★★★★★ - (NRC Handelsblad)

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Classics: Apocalypse Now: Final Cut.

Taal
Engels,Frans,en Vietnamees gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
183 min
Kijkwijzer
Acteurs
Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall
Land
VS
Jaar
2019
Regie
Francis Ford Coppola

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >