Raak mij aan! Touch me!

De spectaculaire Final Cut (uit 2019) van Francis Ford Coppola’s hallucinerende meesterwerk Apocalypse Now over de waanzin van de Vietnamoorlog.

Kapitein Willard (Martin Sheen) krijgt in Vietnam een geheime opdracht om de geniale doch losgeslagen kolonel Kurtz (Marlon Brando) te liquideren.

“Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam.” Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set in de jungle van de Filipijnen waren gespannen. Maar de film is en blijft een monumentale, weergaloze, hallucinerende (anti)oorlogsfilm, met onvergetelijke oneliners, iconische scenes, geweldige acteurs, en oogverblindend met Oscar bekroond camerawerk, dat extra goed tot z’n recht komt in deze spectaculair gerestaureerde 4K ‘Final cut’-versie.

Apocalypse Now: Final Cut in de media

“Spectaculaire restauratie van geluid en kleur - krijgt nu nog meer lading - verbluffende, ongekend contrastrijke kleurpracht." ★★★★★ - (De Volkskrant)

“Een weergaloze ervaring - oogt mooier dan ooit - werkelijk schitterend - briljante verbeelding - verbetering van de Reduxversie, die bij de overzetting naar digitale projectiesystemen in beeld en geluid aanzienlijk is opgeknapt - Als dichterlijke verbeelding van de gekte van de Vietnamoorlog laat Apocalypse Now alle andere films ver achter zich." ★★★★★ - (Het Parool)

“Adembenemend - meer diepte en details - Nu valt extra op hoe secuur Coppola zijn film heeft gecomponeerd." ★★★★★ - (NRC Handelsblad)

Chas Gerretsen documentaire | zo 8 okt

Voorafgaand aan de voorstelling van zondag 8 oktober vertonen wij om 14.00 uur de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now: over de niet eerder vertoonde foto’s van de set van Apocalypse Now, gemaakt door de van oorsprong Groningse fotograaf Chas Gerretsen.

Let op: de documentaire zit niet inbegrepen bij de voorstelling van Apocalypse Now.

Documentaire

Agenda

Zondag 8 oktober
15:15 tot 18:28
Special
Camera 5
€ 11,50
Dinsdag 10 oktober
20:30 tot 23:43
Special
Camera 5
€ 11,50
Zondag 15 oktober
15:00 tot 18:13
Special
Camera 2
€ 11,50
Dinsdag 17 oktober
20:00 tot 23:13
Special
Camera 2
€ 11,50
Taal
Engels,Frans,en Vietnamees gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
183 min
Kijkwijzer
Acteurs
Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall
Land
VS
Jaar
2019
Regie
Francis Ford Coppola

Chas Gerretsen | Foto-expositie

Een overzichtstentoonstelling over de van oorsprong Groninger fotograaf Chas Gerretsen. Gerretsen begon als oorlogsfotograaf in Azië en eindigde in Hollywood met het fotograferen van filmsterren. Als enige Nederlander heeft hij de Robert Capa Gold Medal ontvangen wegens uitzonderlijke moed. Te zien vanaf 7 oktober 2023. 

Chas Gerretsen | Foto-expositie

Misschien vind je dit ook leuk

Docs: Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now Docs: Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

Docs: Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

zondag 8 oktober 14:00 tot 14:55

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >