Raak mij aan! Touch me!

We gaan op een pulpreis langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis. Je begrijpt: Cinema Curioso is terug op de plek waar het hoort, in Forum Groningen.

Met wederom een vuig, propvol programma waar u van de ene in de andere verbazing zult vallen. En ja, dat is een kneiterharde garantie. Een afzichtelijk oliemonster, halfgelukte lichaamsexplosies, gigantische insecten, razende moeders, madenregens, kungfuzombies en kostelijke opnamen uit de B-oeuvre van David Hasselhof.

Je bent vast en zeker bekend met kannibalenklassieker Cannibal Holocaust, maar wist je dat er in 1988 een clandestien vervolg kwam in de verwelkte vorm van Green Inferno? De hele film doorploegen is onverantwoord voor zelfs de potentste bezoeker van het Forum, dus heeft Cinema Curioso-programmeur Ronald Simons de beste scène geselecteerd: een loeiharde achtervolging door de van kannibalen vergeven jungle … op waterschoentjes.

Naast vele nieuwe fragmenten uit de bodem van de cinemaput dist Simons speciaal voor het programma Creatures from the Depths ook de allercurieuste scènes van de afgelopen vijf edities van het programma op de Groningse tafel. Dus hoed u voor de zeemonsters, vliegende Godzilla's, de Indonesische Rambu, de pierenetende commando in Deadly Prey en uiteraard een bloemlezing uit cultclassic Russian Terminator.

Kortom: heeft u altijd al eens willen meemaken hoe een man wordt gedood door een frisbee, gegooid door Ronn “Ridge Forrester” Moss: kom op 23 september naar het Forum. Alle fragmenten worden ingeleid door Ronald Simons zelf. 

Let op: Nederlands gesproken. Met pauze.

Dit programma is onderdeel van het themaprogramma Creatures from the Depths, met baanbrekende, moderne én klassieke monsterfilms uit alle uithoeken van de wereld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Cinema Curioso: Creature Features.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
90 min
Jaar
2023

Misschien vind je dit ook leuk

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >