Raak mij aan! Touch me!

Een hele dag doe-plezier!

Iedere Cinekid-dag kun je je voor of na de film helemaal uitleven met de nieuwste games en apps in het Medialab en je creativiteit loslaten in het Doelab. We hebben genoeg installaties en workshops voor een hele dag doe-plezier!

Verschillende tickets

Naar de film én het Media- en Doelab? Oftewel de volledige Cinekid-experience? Neem dan een Cinekidticket (€ 8,-), te verkrijgen op de pagina van de film naar keuze.

Alleen naar het Media- en Doelab? Koop dan hier je labticket voor kinderen (€ 5,-) en begeleiders (€ 2,-).

Heb je een Stadjerspas? Koop dan ruim van te voren je tickets aan de kassa. Want op de dag zelf zijn veel films meestal uitverkocht.

Let op: als je na 11.00 uur een ticket voor het Medialab voor dezelfde dag wilt kopen, dan kun je terecht aan de kassa bij het Hereplein (en niet meer online). 

Kom naar het Medialab

Head Rush

Game, Lieven van Velthoven, 6+
Zet je 3D-bril op en neem het op tegen je tegenstander in deze spannende race. Je geen controller nodig, je stuurt door je hoofd te bewegen. Dus hou je koppie erbij en ontwijk alle 3D-obstakels op het scherm. Vlieg als eerste over de finish en win!

Head Rush

Virtual Growth

Interactieve mapping, Lieven van Velthoven, AL
Virtual Growth is een levend licht kunstwerk wat reageert op jouw lichaam. Als je het binnenstap word je onderdeel van het schilderij en wordt jij ingekleurd. Dus doe een stapje naar voren en ontdek hoe jij onderdeel wordt van dit prachtige licht schilderij.

Stop-motion wigwam

DIY animatie, Groninger Forum, AL
Grijp je kans in de Stop-motion Wigwam voor het maken van je eigen animatie filmpje! Bedenk een verhaal en ga meteen aan de slag met de tablet. Stapje voor stapje werk je aan je eigen film. Is 'ie af? Laat hem in volle glorie zien in de wigwam.

Rotoscopia

DIY videoclip, Viesueel Geweld, 6+
Een getekende versie van jezelf wordt onderdeel van een videoclip! Laat een paar van je beste dansmoves zien, trek deze over en kleur ze in! Alle tekeningen samen maken een te gekke videoclip, die je online terug kunt kijken en kan delen.

Rotoscopia

MonsterWorld

DIY Game, 100%FAT, 4+
MonsterWorld laat je zien dat monsters niet eng zijn! In deze digitale poppenkast kun je een game spelen met jouw eigen monster. Teken hem op papier, scan het in en je ziet hem op de wand. Raak jij de meeste luchtbelletjes in 1 minuut? Kom langs en ga voor die highscore!

360° verhalen

VR Installatie, Abner Preis, 5+
Zet de VR-bril op en begeef je in drie prachtige verhalen van de Amerikaans-Nederlanse kunstenaar Abner Preis. Hij maakte drie handgetekende verhalen die je in 360° zelf kunt ontdekken: Een onderwater avontuur van een varken en diepzeeduiker die op zoek gaan naar een verborgen schat, een romantische ontmoeting in een lunchroom en een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een hond en een poes. 

360° Animeren

DIY animatie, Cinekid Amsterdam, 6+
Animeren heb je vast al wel eens gedaan, maar heb je al eens een 360° animatie gemaakt? Waar je als kijker in de film om je heen kan kijken. Je bepaalt dus zelf wat je gaat zien. Maar hoe maak je nou zo’n film? Hoe zorg je ervoor dat de kijker rond gaat kijken in jouw film? Dat leer je in deze workshop!

How to vlog

Green screen, Cinekid Amsterdam, 6+
Heb jij altijd al eigen vlogs willen maken net als Binti? Weet je niet precies hoe het werkt? In deze mini workshop kun je het leren! Wij helpen je, kies een thema, locatie en personage en ga voor de green screen staan. De leukste atributen maken het helemaal compleet. Je vlog kan beginnen!

Undarcover

DIY AR installatie, Viesueel Geweld, 8+
Heb je je altijd als eens willen vermommen? Dit is jouw kans! Ontwerp je eigen vermomming, in de vorm van een masker of een bril? Maak een ontwerp en wij toveren deze om naar een digitale versie die je direct kan testen! Bekijk alle vermommingen op de videomuur, kan jij je vrienden nog herkennen?

Undarcover

Kom knutselen in het Doelab

Thaumatroop

Knutselen, Groninger Forum, AL
Thaumatroop is een moeilijk woord voor wonderdraaiing. Het werkt zo: je hebt twee stukjes papier. Op het ene papiertje teken je een vogel, op het andere een kooitje. Plak ze aan elkaar met een saté prikker ertussen. Als je deze snel ronddraait, zie je opeens nog maar 1 plaatje.. de vogel in het kooitje. Te gek!

Thaumatroop

Ozobot Construction

Robotjes, Groninger Forum, 4+
Deze minirobots kunnen kleurcodes lezen. Als jij de juiste code tekent, voert de robot een opdracht uit. Laat het robotje dingen verplaatsen of kegels omstoten. Met de speciale puzzel kun je een route voor de robot uitstippelen.  Laat jij de robot over de tafel tollen?

Emoji fabriek

DIY button, Fablab Groningen, 8+
Wat is jouw favoriete Emoji? Desmiley, het aapje met de handen voor de ogen of toch de drol? In de Emojifabriek kun je jouw eigen nieuwe emoji ontwerpen. Heb je een mooie bedacht, dan mag je hem van hout gaan maken. Ze worden extra spectaculair door de lichtjes die je erop kan maken!

 

Clip it 3D

Bouwen, Groninger Forum, 4+
Met Clip it krijgen plastic doppen een nieuw leven! Met clips bevestig je ze aan elkaar en zo bouw je de meest mooie dingen. Door het te combineren met Lego zijn de mogelijkheden eindeloos. Bouw jouw mooiste fantasiedier of favoriete filmkarakter!

Clip it 3D

Cinekid Festival

Hello World! Vijf dagen lang propvol films, games en installaties: dat is Cinekid. Het leukste uitje in de herfstvakantie.

Cinekid Festival

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on