Raak mij aan! Touch me!

Op donderdag 30 maart wordt het prachtige boek van nai010-uitgevers over het Forum gelanceerd. 

Ruim 20 jaar werd er in Groningen gewerkt aan de oostzijde van de Grote Markt, met het Forum als cultureel hart van de ingreep. In opdracht van de gemeente ontwierp het Amsterdamse NL Architects een nieuw type gebouw. Hun ontwerp werd door zowel Groningers als de vakjury gekozen uit zeven ontwerpen van internationale architectenbureaus.

Boek

Het boek Forum Groningen bellicht in columns, artikelen, diepgravende analyses en beeldverhalen de context waarin het gebouw tot stand kwam. Het ontwerptraject, de uitdagende realisatie en het uitbundig gebruik komen allemaal aan bod. Het rijk geïllustreerde boek biedt daarmee uiteenlopende perspectieven op de huiskamer van Groningen, van ontwerpbeslissingen over de trapleuning, tot overwegingen op stedenbouwkundig niveau.

Boekpresentatie

Op donderdag 30 maart om 16.00 uur wordt het boek gelanceerd in de Rabo Studio in het Forum. Directeur Dirk Nijdam blikt terug op drie jaar Forum en journalist Jeroen Junte gaat in gesprek met onder andere Anneke Bokern en Pieter Hoexum over de totstandkoming van de iconische huiskamer én cultureel hart van Groningen. De toegang is gratis, reserveer wel even een kaartje via onderstaande knop.

Foto: Marcel van der Burg / Peter de Kan
Modellen: NL Architects

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Boekpresentatie Forum Groningen.