Raak mij aan! Touch me!

Hoogstpersoonlijke documentaire over hoe een generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. 

In deze hoogstpersoonlijke film onderzoekt journalist en filmmaker Ananta Khemradj (32) hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden in Suriname. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse blijft het Surinaamse volk namelijk bitter verdeeld en lukt het ze niet om de turbulente jaren '80 een plek te geven. Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen?

Khemradj vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. Volgens Bouterse speelde Nederland een rol in relatie tot de 8 decembermoorden. De documenten die dit volgens hem zouden bewijzen liggen achter slot en grendel. Wat klopt er van dit verhaal? Waarom houdt oud-kolonisator Nederland documenten over de jaren 80 in Suriname geheim? Hebben we eerst antwoorden nodig? 

Woensdag 12 oktober is regisseur Ananta Khemradj aanwezig voor een nagesprek

Khemradj wil met haar documentaire een proces van heling op gang brengen voor haar landgenoten, maar ze worstelt met de vraag of ze Bouterse een podium moet geven. Gooit ze hiermee olie op het vuur? Beste meneer Bouterse is een hoogstpersoonlijke film van een filmmaakster die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt.

Woensdag 12 oktober is zij in het Forum aanwezig om na de voorstelling de documentaire te bespreken. 

Agenda

Woensdag 12 oktober
19:00 tot 20:45
Met nagesprek met regisseur
Camera 4
€ 11,00
Taal
Nederlands, Sranan Tongo gesproken
Duur
62 min
Kijkwijzer
Land
Nederland,Suriname
Jaar
2022
Regie
Ananta Khemradj

Misschien vind je dit ook leuk

Bo Bo

Bo

donderdag 29 september 14:00 tot 15:43
Wolf Wolf

Wolf

woensdag 28 september 13:15 tot 14:55

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >