Raak mij aan! Touch me!

Een magische film die zich afspeelt in China van de jaren 90 en een blik werpt op de jeugd waarin een groep kunststudenten de hoofdrol speelt. 

Een groep studenten op de campus van de Zuid Chinese Kunstacademie zijn hard bezig met het volgen van hun studies en zich aan het voorbereiden op het volwassen leven. China opent zich naar de Westerse wereld en de levens van de studenten raken verstrikt in verliefdheid, vriendschap, artistiek onderzoek en natuurlijk idealen en ambities die voort zijn gekomen uit de opening van China. Ze zitten exact tussen moderniteit en traditie in en staan nu voor de keuze wie ze willen worden. 

Filmmaker en schilder Liu Jian vindt zijn weg terug naar het witte doek met een animatiefilm die gestileerde moderne illustratie combineert met de passie voor kunst en het leven. Bomvol offbeat zwarte humor laat de film de hoop en artistieke dromen van een hele generatie zien die haar weg maakt naar volwassenheid.  

Let op: Mandarijn gesproken, Engels ondertiteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Art College 1994.

Taal
Mandarijn gesproken, Engels ondertiteld
Duur
118 min
Land
China
Jaar
2023
Regie
Liu Jian

Framed

23, 24, 25 en 26 mei 2024

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

Vos en Haas Redden het Bos (5+) Vos en Haas Redden het Bos (5+)

Vos en Haas Redden het Bos (5+)

za 1 jun van 13:00 tot 14:27

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >