Raak mij aan! Touch me!

In Trump’s Amerika is een compleet nieuwe scene ontstaan van onrustige, lo-fi jonge rappers.

Lil Peep, Smokepurpp en Realbadhabie zijn voorbeelden van een nieuw soort ster dat is opgestaan, rustend op de mogelijkheden die de sociale media bieden om zich te verbinden met een snel groeiende fan base. De rappers overschrijden bewust traditionele grenzen om de wereld te kunnen shockeren met hun wilde streken, voorgeschreven drugsgebruik, gezichtstatoeages en onbeschofte punk-energie.

Wat hebben deze nieuwe, miljoenen verdienende artiesten te zeggen over de staat waar de jeugdcultuur zich vandaag de dag in bevindt en wat is hun kijk op de toekomst van de muziek-streaming economie?

American Rapstar bekijkt de grootste sterren van de rapscene op SoundCloud vanuit diezelfde cultuur en plaatst ze in een breder muzikaal perspectief, in een poging te begrijpen hoe we in deze scene terecht zijn gekomen en waar we hierin naartoe bewegen.

Agenda

Woensdag 14 juli
19:00 tot 20:15
Camera 2
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
74 min
Land
Amerika
Jaar
2020
Regie
Julian Staple

IN-EDIT

IN-EDIT is een muziekdocumentairefestival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. In 2003 vond de eerste editie van het festival plaats in Barcelona. Het festival werd geboren vanuit twee liefdes: de liefde voor muziek en film. Inmiddels is IN-EDIT uitgegroeid tot een internationaal festival met edities in meer dan 10 landen.

IN-EDIT

Misschien vind je dit ook leuk

A Tuba to Cuba A Tuba to Cuba

A Tuba to Cuba

woensdag 28 juli 19:00 tot 20:22
Crock of Gold - A Few Rounds with Shane MacGowen Crock of Gold - A Few Rounds with Shane MacGowen

Crock of Gold - A Few Rounds with Shane MacGowen

woensdag 7 juli 19:00 tot 21:14
The Songpoet The Songpoet

The Songpoet

woensdag 21 juli 19:00 tot 20:53

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on