Raak mij aan! Touch me!

Weegt de gewonnen veiligheid op tegen het gemis aan aanraking? En hoe zorg je ervoor dat je mentaal gezond blijft als er anderhalve meter zit tussen jou en de ander? In Aletta’s keuken gaan we met wetenschappers en andere Noorderlingen in op welzijn en geluk in tijden van ‘social distancing’.

Voor de wetenschap houden talloze mensen sinds het begin van de corona-pandemie nauwgezet bij hoe ze zich voelen. Bertus Jeronimus vertelt wat al deze informatie zegt over het effect van afstand houden op jongvolwassenen, ouderen en mentaal kwetsbaren in Noord-Nederland. En in andere landen, waar de lockdown veel strenger of juist helemaal afwezig was. Medisch historicus Rina Knoeff laat zien dat protesteren tegen afstand en mondkapjes van alle tijden is. En Dagblad van het Noorden-columnist Herman Sandman, illustrator Anna Stalinski, de oud-bedrijfsarts Willem van Tuuren en andere gasten delen hun ervaringen over huidhonger, stiekeme knuffels en het wegvallen van hun ‘fear of missing out’. Met muziek van Rie-jetske Komen.

Aletta’s Keuken wordt gepresenteerd door journalist en schrijfster Nynke de Jong en dichter en onderzoeker op het gebied van publieke gezondheid Ruth Koops van ’t Jagt.

Aletta’s Keuken is een programma van de Aletta Jacobs School of Public Health in samenwerking met het Forum Groningen.

Het gesprek wordt opgenomen en uitgezonden via een livestream via ons Platform F. Het is daarom mogelijk dat je in beeld komt tijdens de uitzendig.

Interactieve installatie Klein venijn

Om meer te leren over het coronavirus organiseren we samen met Aletta Jacobs School of Public Health de expositie Klein venijn?

Meer informatie

Agenda

Donderdag 1 oktober
20:00 tot 21:30
Rabo Studio
€ 5,00

Misschien vind je dit ook leuk

Biohacking to the future: mens wordt machine? Biohacking to the future: mens wordt machine?

Biohacking to the future: mens wordt machine?

Verwonderavond over de versmelting tussen mens en technologie.

woensdag 31 maart 20:00 tot 22:00

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on