Raak mij aan! Touch me!

De Japanse filmproducent en schrijver Genki Kawamura maakt zijn regiedebuut met dit intieme drama over dementie. Winnaar van de Zilveren Schelp voor beste regie in San Sebastian.

Op oudejaarsavond vindt Izumi zijn moeder Yuriko dwalend in het park. Na de diagnose dementie begint haar geheugen snel te vervagen. Izumi’s herinneringen aan zijn moeder staan echter in zijn geheugen gegrift. Het moment dat hij als kind dacht door zijn moeder in de steek te zijn gelaten, achtervolgt hem na al die jaren nog steeds. Terwijl Yuriko’s toestand steeds verder verslechtert, worstelt Izumi met het feit dat hij zijn moeder kwijt zal raken. Op zijn weg naar acceptatie, ontdekt hij Yuriko’s geheime verleden en wie zijn moeder eigenlijk was.

In A Hundred Flowers onderzoekt regisseur Genki Kawamura de aard van menselijke herinneringen. Waar films over dementie vaak verteld worden vanuit het perspectief van de familieleden, probeert Kawamura ons ook te laten zien hoe dementie ervaren wordt door de patiënt zelf, vergelijkbaar met wat Florian Zeller deed in The Father.

Sneak Preview

A Hundred Flowers draaide als voorpremière tijdens onze Sneak Preview. Dit hadden mensen erover te zeggen:

“Heden, verleden, realiteit en illusie door elkaar, en dat gecombineerd met verbluffend geluid en camerawerk."
“Zeker wel drie kwart vuurwerk!”
“Goede montage, die verbinding maakt tussen de herinneringen en de realiteit.”

Extra informatie

Het aangekondigde tijdstip op jouw filmticket komt overeen met de start van het 'voorprogramma'. Na dit programma sluiten de deuren van de filmzaal en mag je niet meer naar binnen. We werken niet met geplaceerde tickets, dus wil je naast elkaar zitten, kom dan zeker op tijd. Een kwartier voor de starttijd is de zaal alvast geopend. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor A Hundred Flowers.

Taal
Japans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
104 min
Kijkwijzer
Acteurs
Masami Nagasawa, Mieko Harada, Masatoshi Nagase
Land
Japan
Jaar
2023
Regie
Genki Kawamura

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >