Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel is een nieuwe traditie waarbij middels het uitwisselen persoonlijke ervaringen stil wordt gestaan bij de hedendaagse gevolgen van de Nederlandse slavernij verleden. Tijdens de dialoog nuttigen we een gezamelijke maaltijd die ons herinnert aan het slavernijverleden, waarbij aan het begin en aan het eind, passende rituelen worden uitgevoerd. Tussen de gesprekken door zingt een koor de treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden ten tijden van de slavernij. 

Samen eten

De gesprekken vinden plaats tijdens een maaltijd met gerechten die vroeger genuttigd werden door de tot slaaf gemaakten. De maaltijd bestaat uit drie gangen, te weten: pindasoep, heri heri (een combinatie van rijpe en groene bananen en zoete aardappelen), een gekookt ei en bakkeljauw (gezouten vis). Het nagerecht is Bojo, een zoete cake gemaakt van kokos en cassave. Het samen eten is een belangrijke en verbindende factor die bijdraagt aan de veilige setting die essentieel is voor een betekenisvolle dialoog. 

Aanmelden

Keti Koti is een feest voor jong en oud. Voor iedereen die op de een of andere manier geïnteresseerd is in onze gedeelde slavernijverleden en zijn gevolgen. Is de Keti Koti Tafel net wat voor jou en lijkt het je leuk om deel te nemen? Meld je dan aan via de onderstaande aanmeldknop. 

Aanmelden

Missie Keti Koti Tafel

De algemene doelstelling van de Keti Koti Tafel is het vergroten van het bewustzijn van de innerlijke en sociale conflicten en blinde vlekken die voortkomen uit de complexe historische en sociale achtergronden van de Nederlandse slavernij en koloniale verleden en het verkrijgen van nieuwe inzichten die leiden tot een samenleving vrij van discriminatie en racisme. 

Meer informatie vind je op de website: www.ketikotitafel.nl

Deze dialoogtafel is mogelijk gemaakt door Keti Koti Tafel, Groninger Forum, Discriminatie Meldpunt Groningen en Keti Koti Groningen. 

Locatie

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on