Raak mij aan! Touch me!

Studeren in het Forum

In het Forum ben je altijd welkom om te studeren of je huiswerk te maken.

Studieplekken in het Forum

Door het hele gebouw zijn studieplekken te vinden, veelal voorzien van stroom. Op de 8e verdieping van het Forum vind je naast gewone studieplekken ook stilteplekken. De enige afleiding die je daar hebt is het fantastische uitzicht op de Martinitoren!

Studieplekken in het Forum

Openingstijden studieplekken

Het Forum is dagelijks geopend vanaf 9 uur, op zondag vanaf 10 uur. We sluiten pas na de laatste film, dat is rond 0.30 uur op een doordeweekse dag.
In de studieperiode (zaterdag 11 tot en met zondag 26 januari), wanneer de Universiteitsbibliotheek aan het Broerplein alleen toegankelijk is voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen, zijn we dagelijks vanaf 8 uur geopend. Let op, je kunt studeren tot sluitingstijd (ca. 0.30 uur) maar na 23 uur kun je niet meer naar binnen.  

Gouden regels

Omdat  het Forum een plek voor iedereen is, gelden er regels:

  • Er zijn tafels die we vrij houden voor andere bezoekers. Deze herken je aan het bordje 'dit is geen studieplek'. Zit je daar toch dan kun je hierop worden aangesproken door medewerkers van het Forum of door de werkstudenten.
  • Het is niet toegestaan meegebrachte etenswaren te nuttigen.
  • Afval graag in de daarvoor bestemde afvalbakken.
  • Rookpauze? Niet voor de entrees of op het dak van het Forum.
  • Neem altijd je collegekaart mee.
  • Je fiets stal je (gratis) in de bewaakte fietsstalling onder de Nieuwe Markt. Deze stalling is 24/7 open.

Geen plek?

Kun je geen plekje meer vinden in het Forum? Dan ben je ook welkom in de Hanze-gebouwen. De Hanzehogeschool Groningen heeft de openingstijden verruimd zodat jij je goed kunt voorbereiden op je tentamens. 
Vanaf zaterdag 11 januari tot 7 februari is de Van OlstToren geopend van 9.00 tot 22.00 uur in de weekenden en doordeweeks van 8.00 tot 23.00 uur. Je bent van harte welkom in de HanzeMediatheek. 
In het weekend van 11 en 12 januari kun je op dezelfde tijdstippen terecht op het studielandschap van het Willem-Alexander Sportcentrum (Zernikeplein 17). 
Vanaf vrijdag 7 februari is de HanzeMediatheek op Zernikeplein 7 weer geopend conform de reguliere openingstijden.

Toch studeren in het centrum van de stad?

Kom dan binnen de reguliere openingstijden naar de HanzeMediatheek in het Wiebenga (Petrus Driessenstraat 3), locatie het Prins Claus Conservatorium (Meeuwerderweg 1) of locatie Academie Minerva (Gedempte Zuiderdiep 158). Meer informatie vind je op de website van de Hanzehogeschool

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on