Raak mij aan! Touch me!
Game On - Experience 50 years of videogames
Vanaf 2 oktober

Game On - Experience 50 years of videogames

Vanaf 2 oktober in Forum Groningen: de grootste interactieve tentoonstelling over videogames die wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden trok.

Wat is er te zien en doen?

Game On volgt de rijke evolutie van videogames in de afgelopen 50 jaar. De show bevat de grootste speelbare collectie ter wereld. Er zijn meer dan 120 arcadekasten, handheld games en gameconsoles, en alles daartussenin. Van Computer Space en de Commodore 64 tot Street Fighter 5 en de PlayStation 5, en van Space Invaders tot Halo. Maar er is ook een verzameling unieke objecten, schetsen en originele illustraties te bewonderen, die je meer vertellen over het creatieve proces achter de productie van games.

En omdat we in Nederland een aantal belangrijke studio's hebben besteedt de tentoonstelling extra aandacht aan het werk van die makers, waaronder Horizon Forbidden West, de langverwachte opvolger van Horizon Zero Dawn van de Amsterdamse studio Guerrilla Games.

1971 – 2021: 50 jaar gamegeschiedenis

Dit najaar is het 50 jaar geleden dat de eerste commerciële videogame werd uitgebracht. De release van Computer Space vond plaats in november 1971. Daarna is het hard gegaan Er zijn tegenwoordig over de hele wereld 3 miljard gamers actief. Commercieel gezien is de gaming-industrie uitgegroeid tot een booming sector die in 2021 meer waard is dan Hollywood en de sportwereld samen. Om deze vijftig jaar game-geschiedenis te vieren, brengt Forum Groningen deze interactieve tentoonstelling naar Nederland.

Expositie Game On - Experience 50 years of videogames
Van zaterdag 2 oktober 2021 tot en met zondag 6 maart 2022
Tickets verkrijgbaar vanaf 1 september 2021

Game On wordt samengesteld en georganiseerd door Barbican International Enterprises in nauwe samenwerking met Forum Groningen en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Fotocredits: (c) Dado Marietti, Richard Kenworthy, Anna Gerden, Fundacion Canal (Madrid).

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on