Raak mij aan! Touch me!

Schoolvoorstellingen | Film

Leer jezelf en de wereld om je heen kennen doormiddel van film!

Film laat jongeren andere, onbekende werelden zien, opent hun ogen voor andere culturen en meningen. Onze filmeducatie is gericht op het vergroten van beeldgeletterdheid, zodat leerlingen kritische kijkers worden. Tijdens schooltijd stellen wij onze filmzalen beschikbaar voor schoolvoorstellingen. 

Een filmprogramma kan op verschillende manieren ingepast worden in het curriculum. We kunnen bijvoorbeeld aansluiten bij een vak, thema of projectweek op school. Onze filmeducatie specialisten adviseren graag welke film geschikt is voor jouw klas. Heb je zelf al een film in gedachten? Dat kan natuurlijk ook! 

10151

Forum Filmdocenten

Sommige schoolvoorstellingen worden ingeleid door onze filmdocenten, zodat leerlingen gerichter gaan kijken. Na de film is er een nagesprek met de zaal. Het doel is dat leerlingen kritische kijkers worden en reflecteren op de film. Vraag naar de mogelijkheden en boek op tijd!

Aanmelden

Het aanmeldformulier dient drie weken voor de gewenste schoolvoorstelling datum compleet ingevuld en verstuurd te zijn. Dit in verband met het aanvragen van de film, het boeken van een filmzaal en inplannen van een van onze inleiders.

Voor wievmbo, havo, vwo, mbo
WanneerHele schooljaar mogelijk, boek minimaal 3 weken van te voren
WaarForum Groningen, Nieuwe Markt 1
DuurSpeelduur film + 15 minuten inleiding & nagesprek
Kosten€ 5,- per leerling. Docenten en begeleiders mogen gratis mee. We hanteren een minimum bedrag van €250,00
LeerdoelenBeeldgeletterdheid (beleven, verwoorden, reflecteren)

Aanmelden

Workshop erbij?

Boek nu de film She Said met de bijpassende workshop Fake News! In de film She Said volg je de journalisten Kantor en Twohey  van de New York Times in hun zoektocht naar de waarheid. Het is een eerbetoon aan de onderzoeksjournalistiek en past in de traditie van films als Spotlight, the Post en Dark Waters. Deze film laat zien hoe de journalistiek werkt en doet dat op een interessante en indrukwekkende wijze. Om te begrijpen wat fake news is, is het belangrijk te begrijpen hoe nieuws en de journalistiek werkt. Daarom sluit deze film goed aan bij de Fake News workshop.

Gebruik de onderstaande knop om je aan te melden voor de filmvoorstelling She Said en de workshop Fake News.

Aanmelden
Workshop erbij?

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>