Raak mij aan! Touch me!

Schoolvoorstellingen | Film

Leer jezelf en de wereld om je heen kennen met film!

Film laat jongeren andere, onbekende werelden zien, opent hun ogen voor andere culturen en meningen. Onze filmeducatie is gericht op het vergroten van beeldgeletterdheid, zodat leerlingen kritische kijkers worden. Tijdens schooltijd stellen wij onze filmzalen beschikbaar voor schoolvoorstellingen. 

Een filmprogramma kan op verschillende manieren ingepast worden in het curriculum. We kunnen bijvoorbeeld aansluiten bij een vak, thema of projectweek op school. Onze filmeducatie specialisten adviseren graag welke film geschikt is voor jouw klas. Heb je zelf al een film in gedachten? Dat kan natuurlijk ook! 

15596

Elk seizoen tippen de Forum Filmdocenten een aantal onderwijstitels:

  • Live-online (37 min), 12+ 
  • Presque (92 min), 12+ 
  • Rocks (90 min), 14+ | MBO 
  • Les Misérables (104 min), 16+ | MBO 
  • The Father (97 min), MBO zorg

Forum Filmdocenten

Sommige schoolvoorstellingen worden ingeleid door onze filmdocenten, zodat leerlingen gerichter gaan kijken. De filmdocent is een ervaren moderator die vragen stelt en het gesprek over een film leidt. De filmdocent leert leerlingen de taal van beeld en film te begrijpen en te gebruiken. Voordat de film start krijgen de leerlingen een kijkvraag mee. Na afloop bespreken we die en gaan we de diepte in qua vorm en inhoud. Het doel is dat leerlingen kritische kijkers worden en reflecteren op de film. 

Vraag naar de mogelijkheden en boek op tijd!

Aanmelden

Het aanmeldformulier dient drie weken voor de gewenste schoolvoorstelling datum compleet ingevuld en verstuurd te zijn. Dit in verband met het aanvragen van de film, het boeken van een filmzaal en inplannen van een van onze inleiders.

Voor wievmbo, havo, vwo, mbo
WanneerHele schooljaar mogelijk, boek minimaal 3 weken van te voren
WaarForum Groningen, Nieuwe Markt 1
DuurSpeelduur film + 15 minuten inleiding & nagesprek
Kosten€ 5,- per leerling. Docenten en begeleiders mogen gratis mee. We hanteren een minimum bedrag van €250,00
LeerdoelenBeeldgeletterdheid (beleven, verwoorden, reflecteren)

Aanmelden

Kijk en vertel 

Een betekenisvol filmgesprek begint met een rake film, nieuwsgierige kijkers en... de juiste vragen. Kijk & vertel biedt jou een krachtige start voor een betekenisvol gesprek over film. Als leraar krijg je met Kijk & vertel meer grip op het filmgesprek met leerlingen. Je leerlingen verbeteren (ongemerkt) vaardigheden zoals verwoorden en analyseren van hun waarnemingen. Bovendien zetten de vragen aan tot reflecteren op, en onderbouwen van, hun waarnemingen.
 

MEER INFO

Workshop erbij?

Boek nu de film And the King Said, What a Fantastic Machine met de bijpassende workshop Fake News! In de film And the King Said, What a Fantastic Machine word je meegenomen in een stroom van beelden – een visuele rollercoaster eigenlijk.  Hierin wordt onze verhouding tot de wereld en onszelf onder de loep genomen. Van camera obscura tot aan door IS geregisseerde propagandafilmpjes gepost op de mediakanalen, van fake news tot documentaire opnamen van grote gebeurtenissen. Wat ziet de camera? Hoe willen wij dat de camera ons toont? Hoe onderscheid je echt van fake? Om te begrijpen wat fake news is, is het belangrijk te begrijpen hoe beelden werken. Daarom sluit deze film goed aan bij de Fake News workshop.

Gebruik de onderstaande knop om je aan te melden voor de filmvoorstelling And the King Said, What a Fantastic Machine en de workshop Fake News.

Aanmelden
Workshop erbij?

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>