Raak mij aan! Touch me!

Bibliotheekbezoek | groep 3

 Als je net leert lezen gaat er een wereld voor je open. Maar waar vind je de mooiste boeken?

Kinderen van groep 3 (en ouders) brengen een bezoek aan de dichtstbijzijnde Forumbibliotheek. Het prentenboek  Gered! van Bette Westera en Mattias De Leeuw wordt voorgelezen en verwerkt via verschillende activiteiten.

We maken kennis met Arend de ijsbeer, die erachter komt dat het ijs snel gaat smelten. De andere dieren komen daardoor in nood, hun huis en leefomgeving verandert. Maar de andere dieren lijken het niet erg te vinden.  

De chimpansee vindt het leuk om eindelijk eens de zee te zien, de olifant is blij met de verkoeling van het water en de struisvogel steekt haar kop meteen in het zand. Lukt het Arend om de dieren toch te overtuigen om samen een oplossing te vinden? Een verhaal met aandacht voor dieren, natuur en klimaat.

Aan de hand van het verhaal filosoferen de kinderen over hoe je samen tot oplossingen kunt komen. Ook zullen ze aan de slag gaan met verwerkingsactiviteiten die aansluiten bij het prentenboek. 

14580

De kinderen maken spelenderwijs kennis met de verschillende materialen die ze in de bibliotheek kunnen lenen, waaronder natuurlijk de eerste leesboekjes maar ook informatie- en prentenboeken. Leerlingen die nog geen lid zijn van de bibliotheek kunnen gratis lid worden en zo ook thuis veel leeskilometers maken.

Voor wieGroep 3
WanneerIn overleg, wij nemen contact op over de planning
WaarIn alle Forumbibliotheken
Kosten€ 50,00 per groep, gratis voor scholen met een schoollidmaatschap
LeerdoelenGeletterdheid, plezier in lezen

Meld je aan