Raak mij aan! Touch me!

Bibliotheekbezoek | groep 3

 Als je net leert lezen gaat er een wereld voor je open. Maar waar vind je de mooiste boeken?

Kinderen van groep 3 (en ouders) brengen een bezoek aan de dichtstbijzijnde Forumbibliotheek.  Het prentenboek Twijgje: een magisch jaar in het bos  van Jan Hughes en Ruth Hengeveld wordt voorgelezen en verwerkt via verschillende activiteiten.

We maken kennis met Twijgje die opgroeit in het bos. Maar ze merkt dat dat nog  niet zo makkelijk is. De seizoenen verstrijken en ze leert wat er nodig is om te groeien. Zo helpen de paddenstoelen om haar via Moederboom te voeden en ze leert dat ze haar blaadjes bitter kan laten smaken zodat beestjes ze niet meer willen opeten. Een verhaal over de magische kracht van de natuur, wat er zich allemaal afspeelt in het bos, onder en boven de grond. Met aandacht voor opgroeien, het wood-wide-web, non-verbale communicatie en samenwerken.

11276

De kinderen maken spelenderwijs kennis met de verschillende materialen die ze in de bibliotheek kunnen lenen, waaronder natuurlijk de eerste leesboekjes maar ook informatie- en prentenboeken. Leerlingen die nog geen lid zijn van de bibliotheek kunnen gratis lid worden en zo ook thuis veel leeskilometers maken.

Voor wie Groep 3
Wanneer In overleg, wij nemen contact op over de planning
Waar In alle Forumbibliotheekvestigingen
Kosten € 50,00 per groep, gratis voor scholen met een schoollidmaatschap
Leerdoelen Geletterdheid, plezier in lezen

Meld je aan