Raak mij aan! Touch me!

Rondleiding | Storyworld

Het leukste museum voor jong en oud!

Het nieuwe museum over strips, animaties en games. Aan de hand van veel originele schetsen en storyboards wordt uitgelegd hoe strips, animaties en games gemaakt worden. De stappen die daarvoor nodig zijn worden in het museum uitgelegd.

Zo ontdek je dat Shrek er in de eerste schetsen heel anders uitzag dan in de animatiefilm. Ook zie een origineel beeldje van The Lion King dat werd gebruikt in de Disney studio’s.

Donald Duck - 70 jaar een vrolijk weekblad

van 4 juni t/m 30 oktober 2022
Tot en met de herfstvakantie staat de Donald Duck in de Spotlight! Al decennia lang het meest gelezen stripblad van Nederland. In deze expositie krijg je een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse schrijvers en tekenaars. Leerlingen ontdekken hoe ze strips en illustraties maken van Donald Duck en andere Disney-helden.

8819

Interactieve rondleiding

Bij een bezoek aan het museum vertelt de rondleider je allerlei leuke weetjes en kun je hem alles vragen. Je ziet veel voorbeelden van je favoriete strips, animaties en games. Maar het blijft niet alleen bij kijken! In elke ruimte staan verschillende interactieve installaties en games waarmee je zelf aan de slag kan. Maak een foto in de greenscreen of maak geluidseffecten voor Shaun het schaap in onze geluidsstudio.

Voor wie Vanaf 6 jaar
Wanneer Datum op aanvraag, hele jaar mogelijk
Waar Forum Groningen | locatie: Nieuwe Markt 1 
Kosten € 5,00 per kind, maximaal 15 per rondleider

Fotocredits: Marleen Annema

Aanmelden

Misschien vind je dit ook leuk