Raak mij aan! Touch me!

Rondleiding | Storyworld

Het leukste museum voor jong en oud!

Het nieuwe museum over strips, animaties en games. Aan de hand van veel originele schetsen en storyboards wordt uitgelegd hoe strips, animaties en games gemaakt worden. De stappen die daarvoor nodig zijn worden in het museum uitgelegd.

Zo ontdek je dat Shrek er in de eerste schetsen heel anders uitzag dan in de animatiefilm. Ook zie een origineel beeldje van The Lion King dat werd gebruikt in de Disney studio’s.

Interactieve rondleiding

Bij een bezoek aan het museum vertelt de rondleider je allerlei leuke weetjes en kun je hem alles vragen. Je ziet veel voorbeelden van je favoriete strips, animaties en games. Maar het blijft niet alleen bij kijken! In elke ruimte staan verschillende interactieve installaties en games waarmee je zelf aan de slag kan. Maak een foto in de greenscreen of maak geluidseffecten voor Shaun het schaap in onze geluidsstudio.

Voor wieVanaf 6 jaar
WanneerDatum op aanvraag, hele jaar mogelijk
WaarForum Groningen | locatie: Nieuwe Markt 1 
Kosten€ 5,00 per kind, maximaal 15 per rondleider

Aanmelden

Workshops

Het is ook mogelijk om de rondleiding te combineren met een workshop Striptekenen of een Stop-motion workshop. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.

Expeditie Storyworld

Speciaal voor het museum is een educatieve game ontwikkeld. In deze game ga je samen met Robin op expeditie door verschillende werelden om uiteindelijk het Forum te redden van Draco, de vuurspugende draak. Onderweg leer je van alles over het maakproces van strips, animatie en games. Beantwoord de quizvragen, ontdek de leukste weetjes, speel de mini-games én zet jouw eigen highscore neer! De game is klassikaal en individueel te spelen.

Fotocredits: Marleen Annema

8819

Misschien vind je dit ook leuk