Raak mij aan! Touch me!

Ontmoet de voorleestoppers

Onze voorleestoppers lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt voor uit De Prentenboek Top 10 en het prentenboek van het jaar: Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer. Ontmoet hieronder de voorleestopper die komt voorlezen in jouw Forumbibliotheek. 

Tjibbe Veldkamp

Kinderen en monsters opgelet! Tjibbe Veldkamp komt voorlezen uit Maar eerst ving ik een monster. Kom je luisteren? En heb je een monsterknuffel, neem die dan mee!
Tjibbe schreef hét Prentenboek van het jaar en nog veel meer boeken. Hij verzint de mooiste verhalen. Hoe hij dat doet kan je hier bekijken: FF ONLINE Verhalen verzinnen.

Leest voor uit: Maar eerst ving ik een monster
Forumbibliotheek: Nieuwe Markt

Tjibbe Veldkamp

Frank den Hollander

Frank den Hollander studeerde Engels, maar hield daar al snel mee op om met Peter de Haan het duo Pé & Rinus te beginnen. Hij speelde ook bij Theater te Water, pas nog in Broodkapje en een stuk of zeven geitjes, en daartussendoor is hij communicatiemedewerker bij de Universiteitsbibliotheek. 

Leest voor uit: Heertje en Meneertje
Forumbibliotheek: Beijum

Frank den Hollander

Lucas Winkel

Breakdancen is één van zijn grootste passies. Dit heeft Lucas in de wereld van kunst- en cultuureducatie gebracht. Hij heeft gewerkt als danser, evenement organisator, programmamaker en educatief medewerker. En nu ook als cultuurcoach voor de wijken Selwerd, Paddepoel en Lewenborg!  Daarnaast is Lucas sinds kort vader van een super lieve jongen. Papa Lucas leest hem al voor sinds hij in de buik zit en hij blijft dit met veel plezier doen.

Leest voor uit: Vos gaat een stukje rijden
Forumbibliotheek: Lewenborg

Jeroen Westhof

Jeroen Westhof maakt samen met het Forum Groningen de podcast De Boekenparade, waarin hij mag voorlezen uit bijzondere kinderboeken uit de Forum Groningen Bibliotheek. Ook thuis leest hij graag voor en soms mag het in de klas bij zijn kinderen op school. Voorlezen? I love it!

Leest voor uit: De koffer
Forumbibliotheek: Hoogkerk

Daan Kingma

Daan Kingma is sinds 2018 de buurtregisseur van Selwerd. Hij helpt bewoners met hun initiatieven en verbind ze met elkaar en met de wijkvernieuwing Sunny Selwerd. Ook helpt hij organisaties met hun participatieproces. Zodat bewoners op een goede manier hun adviezen en ideeën over de wijkvernieuwing kunnen geven. Sinds anderhalf jaar is hij vader en vindt het daarom extra leuk om nu voor te lezen bij het Voorleesontbijt.

Leest voor uit: Vos gaat een stukje rijden
Forumbibliotheek: Selwerd

Daan Kingma

Kim Aarts

Kim Aarts is jongerenwerker en actief binnen het team WIJ Ten Boer én coördinator van gemeente brede jeugdwerkactiviteiten voor de hele gemeente Groningen. Ze heeft inmiddels alweer 19 jaar ervaring en voert met veel passie haar taken uit en het enthousiasme spat er dan ook af! Als ze niet aan het werk is, is Kim bij voorkeur te vinden in haar mooie tuin, een fijn restaurant of op één of ander paradijselijk eiland aan de andere kant van de wereld.

Leest voor uit: Vos gaat een stukje rijden
Forumbibliotheek: Ten Boer

Kim Aarts

Hein Bloemink

Voorlezen zag Hein vroeger (als vader van drie dochters) al als een podium, waar je een privé voorstelling mag geven voor je kinderen. Niet in het theater, maar gewoon op de rand van het bed. Voorlezen is feitelijk het vertonen van een film zonder technische middelen, maar met woorden, mimiek en stem. In mijn dagelijks werk is Hein journalist en uitgever van Haren de Krant. Iedere dag schrijft hij dus verhalen, maar die leest hij nooit voor. 'Voorlezen is voor mij 'samen met kinderen op reis gaan' en je hoeft er de deur niet voor uit', aldus Hein.

Leest voor uit: Maar eerst ving ik een monster
Forumbibliotheek: Haren

Hein Bloemink

Marieke Klooster

Marieke Klooster is het meest bekend van de cabaretformatie Vrouw Holland. Daarnaast geeft ze les in gebruik van de stem op de theaterafdeling van het Noorderpoort (Kunst en multimedia). De stem ziet ze als een prachtig instrument om teksten ‘muzikaal’, sprankelend en dynamisch te maken. Haar stem is tijdens het Voorleesontbijt te beluisteren in Forumbibiliotheek Vinkhuizen. 

Leest voor uit: Maar eerst ving ik een monster
Forumbibliotheek: Vinkhuizen

Marieke Klooster

Tamara Staring

Tamara Staring is docent kindergebaren Taal voor Taal en Coördinator Opvoeden/Opgroeien in de Huiskamer Korrewegwijk. Ze mag heel graag (voor)lezen. Het liefst met gebaren. Voor kinderen is dit niet alleen leuk maar door de gebaren gaat het verhaal nóg meer leven. Tamara kijkt er naar uit om voor te lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Leest voor uit: De koffer
Forumbibliotheek: De Wijert

Tamara Staring
9995

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

Voorlezen

Voorlezen

woensdag 2 februari 09:30 tot 10:30

De Nationale Voorleesdagen

Wo 26 jan t/m za 5 feb vinden de leukste voorleesdagen van het jaar plaats.

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >