Raak mij aan! Touch me!

Vacature: stagiair communicatie/marketing

Forum Groningen is op zoek naar twee stagiairs voor de afdeling communicatie/marketing voor de periode september 2020 t/m januari 2021.

Kom jij hier stagelopen?

Maak jij straks vette content voor onze Aardman-expositie, bedenk je een online campagne voor onze filmfunctie of verwelkom jij straks met ons de zoveelmiljoenste bezoeker? Stagelopen bij het Forum betekent dat geen dag hetzelfde is. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste, initiatiefrijke, zelfstandige stagiair die heel veel zin heeft om in deze buitengewone organisatie aan de slag te gaan.

Kom jij hier stagelopen?

Werkzaamheden

Als stagiair lever je een volwaardige en enthousiaste bijdrage aan het team communicatie/marketing. Je bent werkzaam in een zeer dynamische culturele instelling waarbij veel ruimte is voor je eigen interesses en inbreng. Je maakt kennis met alle aspecten van het communicatievak.

Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit:

  • Meehelpen met campagnes voor de expositie over Aardman (najaar 2020) en voor Storyworld
  • Communicatie rondom festivals en events, zoals IDFA en IFFR in Groningen, Cinekid en het Roald Dahl Festival. September t/m januari is onze drukste en leukste periode!
  • Ontwikkeling van (nieuwe of bestaande) communicatiemiddelen
  • Het verzorgen van content op de websites
  • Schrijven van nieuwsbrieven en andere commerciële e-mails
  • Bijhouden van social media
  • Creëren van content

Daarnaast is er ruimte om in een deel van je stagetijd onderzoek te doen.

Wij bieden

Een plekje in een enthousiast, slagvaardig team, waar altijd snoep op tafel staat (paaseitjes en chocoladepepernoten zijn favoriet). Je ontvangt een stagevergoeding van max. €250,- per maand, mag gratis naar de film bij het Forum en kunt gratis gebruikmaken van onze bibliotheek.

Wat we van je vragen

Je hebt affiniteit met de culturele sector, actualiteit, film, tech en/of populaire beeldcultuur. Je schrijft foutloos Nederlands, hebt kennis van Microsoft Office, kunt zelfstandig werken, staat stevig in je schoenen, neemt initiatief en bent resultaatgericht. Inlevingsvermogen in wensen en behoeftes van diverse doelgroepen, ervaring met contentcreatie en ervaring met Adobe Photoshop zijn een pre.

Daarnaast ben je 4 a 5 dagen per week beschikbaar voor de periode september t/m eind januari.

Meer informatie of solliciteren?

Stuur je sollicitatiebrief met cv naar Harlynn Bouma: h.bouma@forum.nl. De deadline om te solliciteren ligt op 31 mei, maar als je eerder solliciteert en wij enthousiast worden van je brief, nemen we je sollicitatie meteen in overweging. Kom maar op dus!

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on