Raak mij aan! Touch me!

Tekenwedstrijd

Basisschoolleerlingen verzorgen tekeningen voor jeugdafdeling nieuwe Forum

Afgelopen mei heeft het Groninger Forum alle basisscholen uit de gemeente Groningen gevraagd mee te doen aan een tekenwedstrijd. De wedstrijd werd uitgeschreven onder leerlingen van groep 4 en groep 7. De opdracht luidde: teken je meest fantasierijke figuur. Met de inzendingen gaat het Forum de muur rondom de trap van de jeugdafdeling Wonderland in het nieuwe Forum aankleden.

De scholen reageerden enthousiast. In totaal gaven veertien scholen (34 groepen / 680 leerlingen) zich op voor de wedstrijd; drie scholen uit Haren, drie uit Ten Boer en acht uit de stad Groningen. Er kwamen maar liefst 507 tekeningen binnen bij het Forum. De 100 mooiste tekeningen krijgen een plek op de muur bij de trap in Wonderland.

Alle tekeningen zijn beoordeeld door een jury, waabij werd gelet op originaliteit, fantasierijkheid en zorgvuldigheid. Jesse (11 jaar) uit groep Langhors van de Petteflet-school mag zich de uiteindelijk de winnaar van de tekenwedstrijd noemen. De jury vond zijn tekening het meest origineel en fantasierijk. “De tekening van Jesse knalde eruit! Hij viel ons meteen op. Je kunt er naar blijven kijken. Je ziet van alles, maar niets bestaands en dat is heel knap”, aldus juryleden Barbara Stok (Nederlands stripmaker) en Dim Junius (tekenaar, gespecialiseerd in Superhelden).

De winnende tekening

De winnende tekening

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on