Raak mij aan! Touch me!
Taartrovers Film Festival
Filmfestival voor kinderen

Taartrovers Film Festival

Op 25, 26 & 27 juli 2022 vierden we Taartrovers Film Festival in het Forum!

Op het Taartrovers Film Festival werden de mooiste kinderfilms vertoond voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Daarnaast konden jonge bezoekers zelf aan de slag met bijzondere installaties, speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen.

Oogstrelend voor jong en oud

Er draaiden spannende, grappige en ontroerende films, een mooie aanvulling op de films die kinderen dagelijks zien. Wat ze gemeen hebben is dat de kunstzinnige films met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. En dat zie je. De films van Taartrovers sluiten naadloos aan op de belevingswereld van jonge kinderen en laten hen met andere ogen kijken naar de wereld om hen heen. De meeste films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

Meer dan “een filmpje pakken”

Bij Taartrovers kijk je niet alleen film, maar mochten kinderen ook zelf aan de slag in het Lab. Er waren kunstzinnige installaties waarmee je al je zintuigen kunt inzetten. Ga op onderzoek uit en laat van alles bewegen. Speel met licht en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast of laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink-stap-sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

Er is nog meer leuks!

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

Dé expositie die je meeneemt in de wereld van wereldberoemde DC superhelden en schurken.

woensdag 28 september 10:00 tot 18:00
Cinekid Cinekid

Cinekid

Het leukste kinderfestival in de herfstvakantie.

Kinderboekenweek Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober bij het Forum en de Forumbibliotheken.

Storyworld Storyworld

Storyworld

Het Nederlands museum voor strips, animatie en games.