Raak mij aan! Touch me!

Roald Dahl Magisch Fantasielab

Op 28, 29 en 30 december kan je van 11.00 - 17.00 uur terecht bij het Roald Dahl Magisch Fantasielab! Leef je uit en maak je eigen snoepje, animatiefilm of een magisch fantasiedier!

Let op: het Magisch Fantasielab is alleen toegankelijk met een gouden combi-ticket.

Verdwaal Verhaal

Viesueel Geweld

In Verdwaalverhaal speel jij de hoofdrol in de zoekplaat. In deze installatie maak je een karakter van jezelf, de computer verstopt jou en dan is het zoeken geblazen. 

Verdwaal Verhaal

MuziekMaakMachine

Chantalla Pleiter & Teackele Soepboer

In de fabriek maken Oempaloempa’s muziek met chocolademelkpakken. Versier je pak en heel belangrijk.. stop jouw geluid in en produceer samen de mooiste muziek! 

MuziekMaakMachine

Professor Potts Teleportatie

Herman Wegter

Met deze machine kun je op en neer teleporteren over de hele wereld. Neem plaats in deze mini escape room, probeer de raadsels van de machine op te lossen.

Professor Potts Teleportatie

Mutant me

Nou & Herkauw

Met Mutant me kun je van jezelf een fantasie figuur maken. Altijd al met tien ogen willen gluren? Of met acht benen willen dansen? Ontdek wat er mogelijk is als de computer een handje helpt!

Mutant me

Boen de Baard

Viesueel Geweld

Durf jij de baard van meneer Griezel te boenen!? Wie het meeste rotzooi uit zijn baard weet te vissen, wint het spel.

Boen de Baard

Oempaland

Viesueel Geweld

Bouw samen het fantasielandschap van Oempaland! Maak gebruik van elektrische geleiding en de geluidsopnames en alles komt tot leven.

Oempaland

En alle andere magische activiteiten in het fantasielab!

Sjakies chocofeestje 

Fablab Groningen

Schuif aan in Sjakies chocoladefabriek en maak je eigen snoepje!

Fantasiedier-puzzels

Fablab Groningen

Verzin je eigen fantasiedier! Maak de leukste combinaties, als je uitgepuzzeld bent neem je ja fantabuleuze dier mee naar huis.

Matilda’s braintraining

100%FAT, Concordia en Hogeschool Saxion

Wil jij net zo slim worden als Matilda? Speel dan zo snel mogelijk alle mini-games om bananen te verdienen, en lanceer de Monkeyplanet raket.

Animatiestudio

Forum Groningen

Maak je eigen animatiefilmpje met stop-motion techniek. Heb je een favoriet Roald Dahl verhaal of bedenk je het liever zelf? Als het verhaal af is, kun je het meteen afspelen!

GVR droompotten

Forum Groningen

Waan je even in Dromenland en maak je eigen droompot, vol glitters of enge monsters. Neem de pot mee naar huis, wie weet komt jouw droom dan wel terug in je slaap!

Cartoonify

Rafayel Gardishyan

Roald Dahl was naast schrijver ook uitvinder. Hij zou deze camera zelf uitgevonden kunnen hebben. Ga op de foto en bekijk hoe jij eruit zou zien als cartoon figuur.

Misschien vind je dit ook leuk

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox?

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox?

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on