Raak mij aan! Touch me!
Playground

Playground

Dompel jezelf onder in een digitale speeltuin!

Dompel jezelf onder in een digitale speeltuin!

Playground is back!

De digitale speeltuin waar je naar hartenlust kunt spelen met en je kunt onderdompelen in de interactieve opstellingen en demo’s was eerder een groot succes op onze oude locatie aan het Hereplein. Deze editie, de eerste keer in het 'nieuwe' gebouw, staat geheel in het teken van games en immersive experiences.

Losse ticketing

Playground staat drie dagen, op 9, 10 en 11 december. Er staan vier installaties waarvoor je een ticket moet halen (Birdly, Cops vs Robbers, De Schommel en Cook-Out). Naast deze betaalde installaties is er nog een fijn aantal gratis games en fun te doen. Tickets kosten €4,- per installatie.

Birdly

Dichterbij hoe het voelt om een vogel te zijn, kom je niet! Met jouw armen als vleugels bestuur je jouw virtuele vliegervaring, bepaal je jouw snelheid. Je ziet de steden onder je, voelt de wind door je haren… fly like an eagle... Waarschijnlijk de bekendste ‘full-body virtual reality flight simulator’, eerder in de hal van het Forum, nu op Playground! 

Tickets
Birdly

Cops vs Robbers

Cops vs Robbers in de VR arena is een beetje zoals lasergamen, maar dan volledig in virtual reality! Het is een actievolle arena shooter, geschikt voor 8 personen. Doe mee met de strijd als agent of dief en schiet het uit in de kluis van een bank, team tegen team of ieder voor zich. Go get them! 

Let op: de tijd van dit ticket is jouw playtime, dus kom op tijd!

Tickets
Cops vs Robbers

De Schommel

Gezeten op een speciaal ontwikkelde stoel, en met de Oculus VR-bril op het gezicht, krijg je de kans een spectaculaire, virtuele zwier door de Der-Aakerk in Groningen te maken. En dit op een mega lange schommel bevestigd aan de nok van het middeleeuwse gebouw. De Schommel is een van de ‘klassiekers’ van Happy Ship, de Groningse studio die al bijna 2 decennia lang hun virtuele steentje bijdraagt aan de film- en animatie-industrie.

Tickets
De Schommel

Cook-Out

Duik samen de VR-keuken in en voed zo veel mogelijk hongerige mondjes aan het doorgeefluik. Het tempo loopt op, dus verdeel de taken goed en laat de boel niet in de soep lopen.  Snijden, wassen en grillen, zouten, zalven en geen tijd om te chillen! Houd jij het hoofd koel?

Let op: de tijd van dit ticket is jouw playtime, dus kom op tijd!

Tickets
Cook-Out

Verder op de Playground...

 

Beat Saber

Met in iedere hand een sabel hak je de beats die op je af komen door midden. De elektronische muziek gaat steeds sneller en je moet steeds meer obstakels ontwijken om in het ritme te blijven.

Mario Kart Live: Home Circuit

Altijd al willen weten hoe het is om zelf in een bestuurbare Mario kart te racen? Dan is het nu jouw kans om deze droom waar te maken. Dankzij Augmented Reality is het namelijk mogelijk om met jouw Mario kart door het Forum Groningen al boostend en driftend naar de overwinning te scheuren.

3D-afleiding simulator

De 3D-afleiding simulator laat mensen op een toffe en interactieve manier ervaren wat de gevolgen zijn van afleiding op de fiets. In een virtuele werkelijkheid ervaar je wat het effect is van afleiding op de fiets door smartphonegebruik, het luisteren van muziek of andere mensen. De uitkomst laat zich raden… Mensen kunnen meekijken via een scherm.

VR Cinema: The Dream Collector

The Dream Collector vertelt het verhaal van een oude man en zijn speelse hond die samen leven op een vuilnisbelt, waar ze hun dagen doorbrengen met het sorteren van het afval dat door anderen is achtergelaten. De voorwerpen zijn de overblijfselen van de verlaten dromen van mensen. Met zijn magie repareert de oude man elk stuk “vuilnis” en geeft het ze opnieuw om mensen te vertellen dat ze hun dromen moeten koesteren.

 

Traffic Jams

Traffic Jams won vorig jaar al twee belangrijke prijzen, Best Innovation bij de Dutch Game Awards en de Game en App Award van het Cinekid Festival. Deze game mag dus absoluut niet ontbreken. In deze VR-game kruip je in de huid van een verkeersregelaar, en begeleid je onder de meest onverwachte omstandigheden chauffeurs, voetgangers de straat over voordat ze een gevaar op de weg worden.

Richie’s Plank Experience

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken: je staat op een plank, 80 verdiepingen hoog, met onder je niets dan lucht. Knikkende knieën, zwetende handen... Durf jij die plank op?

VR Kraanmachinist

Wil jij ervaren hoe het is om te werken in een 60 meter torenkraan? Neem dan plaats in de Virtual Reality cabine van Wagenborg Nedlift. Met een VR bril op je hoofd en een joystick in iedere hand, voer jij zelf een hijsactie uit.


 

Misschien vind je dit ook leuk

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >