Raak mij aan! Touch me!

Platform F

Onze media vind je hier! Volg live onze programma's en kijk of luister ze hier terug.

Forum presenteert Zomertalks. Elke dinsdag om 20.00 uur nieuwe online programma's die je hier kunt kijken of luisteren op Platform F.

Bijdrage leveren?

Onze online programma's zijn gratis. Wil je toch een bijdrage leveren? Dat kan!

Betaal wat je wilt

Zomertalk terugkijken: filmmaken op anderhalve meter

Is dit het einde van de filmkus? Met regisseur Martin Koolhoven (o.a. Brimstone, Oorlogswinter) en de Groningse documentairemaker Saskia Jeulink praten we over de invloed van social distancing op het werk van filmmakers. Welk effect corona heeft op het aanbod en op het filmbezoek bespreken we met filmjournalist Kevin Toma. Gastheer deze avond is Anne Jan Toonstra. 

meer info

Zomertalk terugkijken: Herman Finkers over Jan en Gedda

donderdag 18 juni

Droogkomische cabaretier en schrijver Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler zijn entree in de filmwereld in de lichtvoetige film De beentjes van Sint-Hildegard. Wij spreken Herman Finkers online over de merites van de film.

Zomertalk terugkijken: Naked Lunch met Daan Heerma van Voss

dinsdag 16 juni

Schrijver Daan Heerma van Voss schoof vrijdagmiddag 12 juni aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Kijk dit gesprek vanaf dinsdag 16 juni 20.00 uur terug op Platform F.

Leen en lees ook zijn boeken:

Meer over Daan Heerma van Voss

Zomertalk terugkijken: Black Lives Matter

donderdag 11 juni

Wat heeft drie weken protest opgeleverd? De dood van George Floyd brengt niet alleen in de Verenigde Staten, maar wereldwijd grote groepen demonstranten op de been. We spraken Stacey Lamptey, Michiel Vos, Charlotte Wekker en Jessica de Abreu over de situatie in Nederland en daarbuiten. 

Zomertalk terugkijken: HELP!?

woensdag 20 mei

HELP!? ik moet weer beginnen, maar hoe doe ik dat?

Opnieuw beginnen na een tijd waarin alles op zijn kop heeft gestaan, hoe doe je dat? Tijdens deze online editie van HELP?! gaan we in gesprek met Guy Weizman, Sanne ten Wolde, Melissa Marijnen en Marjolein Visser: mensen die zichzelf juist wel of helemaal niet opnieuw hebben uitgevonden, mensen die geen zin hebben om opnieuw te beginnen en mensen die eigenlijk gewoon hetzelfde zijn blijven doen. En wat doe jij?

Bijdrage leveren?

Onze online programma's zijn gratis. Wil je toch een bijdrage leveren? Dat kan!

Betaal wat je wilt

Talkshows en events terugkijken of luisteren

Een rooftop concert, Tims Talkshow of een Q&A met een regisseur. Hieronder vind je programma's en events die je kunt terugkijken of -luisteren.

Terugkijken: Rooftop streaming concert - Inge van Calkar

zaterdag 13 juni

Inge van Calkar en haar band speelden live op het dak van het Forum onder andere het nummer Touchdown en haar nieuwste single Spinning Around. Terug te kijken op Inge haar website.

Meer info + livestream

Terugkijken: inleiding Hitchcocks Vertigo door Gerlinda Heywegen

zaterdag 13 juni

Was je niet in de gelegenheid om naar het Forum te komen maar wil je toch alles weten over Hitchcocks Vertigo? Speciaal voor alle thuiszitters was Gerlinda’s inleiding live te volgen via deze pagina via YouTube.

meer info

Terugkijken: Tims Talkshow

Elke laatste zondag van de maand ontvangt Tim interessante gasten met bijzondere verhalen uit de wereld van tech, journalistiek en de media. De onderwerpen worden afgewisseld met een dosis humor en guilty pleasures.

Aflevering 1 - 26 januari 2020

Aflevering 2 - 23 februari 2020

Terugluisteren: Naked Lunch met Ionica Smeets

vrijdag 17 januari

Luister hieronder de leukste fragmenten terug uit het interview met Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden.

En bij het Forum leen en lees je natuurlijk ook haar boeken:

Wat komt eraan? Check onze agenda >

Wat komt eraan? Check onze agenda >

Like what you see? Betaal wat je wilt >

Like what you see? Betaal wat je wilt >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on