Raak mij aan! Touch me!

Laat 2021 maar komen!

Ruim een jaar geleden opende Forum Groningen de deuren voor publiek. Niemand had op dat moment kunnen vermoeden welk bizar openingsjaar we zouden beleven.

Binnen 100 dagen verwelkomden we de miljoenste bezoeker. Het Forum werd door bezoekers en pers volhartig omarmd als een inspirerende ontmoetingsplek. We openden onze eerste internationale expositie en het nieuwe strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld. We hadden volle zalen met Janine Abbring en Arjen Lubach, met Martin Koolhoven, Tim den Besten en vele anderen. Er was een spetterend nieuwjaarsfeest, koren traden spontaan op, kinderen gaven taekwondo-demonstraties, dj’s stonden op het dak, het Chinees Nieuwjaar werd in de hal gevierd.

Elke dag opnieuw vulde het gebouw zich met bezoekers van dichtbij en van ver weg, om te leren, lezen, lunchen, kletsen, kijken en verwonderen. Duizenden en duizenden foto's verschenen op instagram.

En toen kwam corona, en kwam alles tot stilstand. Nu ja, die geschiedenis is bekend.

We hebben afgelopen jaar vele weken de deuren moeten sluiten, de programmering aangepast, opnieuw opgestart en net zo hard weer afgelast als we weer terugvielen in lockdown. En dwars door alle chaos heen wonnen we nog een aantal geweldige prijzen.

Gelukkig hebben we die eerste maanden om op terug te kijken, en met dat in het achterhoofd maken we mooie plannen voor het komende jaar. Waarin vroeg of laat meer mogelijk zal zijn, en we het Forum weer kunnen laten schijnen. Dat doen we uiteraard graag met jullie: onze bezoekers, fans, leden - die ons afgelopen jaar dwars door alle beperkingen heen bleven steunen en bezoeken wanneer het mogelijk was. Veel dank daarvoor.

We wensen jullie heerlijke kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Graag tot snel in het Forum!

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on