Raak mij aan! Touch me!

Kleintje Koffie

Bij Kleintje Koffie kun je terecht voor advies over leuke boekjes voor je baby, dreumes of peuter.

Loop gerust even binnen, het is gratis en je mag zo lang óf kort blijven als je wilt. Een kop koffie of thee staat voor je klaar!

Programma en thema's

Onderaan deze pagina vind je uitleg over de verschillende thema's. Kijk in de agenda van de Forumbibliotheek bij jou in de buurt wanneer welk thema centraal staat.

Beijum

Agenda

Vinkhuizen

Agenda

Ten Boer

Agenda

De Wijert

Agenda

Haren

Agenda

Thema's en deskundigen

Regelmatig is er een deskundige aanwezig om wat te vertellen over specifieke onderwerpen zoals voorlezen, mediaopvoeding of muziek met jonge kinderen.

Kijk in de agenda van Kleintje Koffie (via de knoppen hierboven) wanneer onderstaande thema's en deskundigen op de planning staan in de Forumbibliotheek bij jou in de buurt.

De Voorleeshoek

Kinderen tot en met tien jaar met een bibliotheekabonnement vinden honderden filmpjes in de Voorleeshoek waarin de prachtigste prentenboeken, verhalen en sprookjes voorgelezen worden. Dankzij een pilot met QR-codestickers op bibliotheekboeken is de toegang tot deze filmpjes nog makkelijker.

Voorlezen uit Coco kan het!, van Loes Riphagen

"Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?" Na het voorlezen hebben we aandacht voor het boek in het Pools, Arabisch en Turks, kijken we naar leuke filmpjes, geven we verwerkingstips en valt er ook nog wat te zingen. En voor iedereen hebben we een kleine Coco-knuffel en kleurplaat om mee te nemen.

Digitale prentenboeken

Naast de papieren prentenboeken kun je veel digitale versies vinden. Waar kun je de leukste voor jouw kind vinden? Waarom zou je kiezen voor digitaal of waarom niet? Aan de hand van allerlei voorbeelden nemen we je mee in de wereld van het digitale prentenboek.

Mizzemos Kinderliedjes

Maaike van der Haar schrijft prikkelarme liedjes, verhalen en muzikale voorstellingen voor peuters en kleuters. Met veel enthousiasme neemt ze de kinderen mee in een avontuur van handpoppen Rinkel (rups) en Saar (lieveheersbeestje). Met het belletje aan de billen van Rinkel kunnen de twee vriendjes overal naartoe, waar ze maar willen! Tijdens het verhaal komen er liedjes en muzikale spelletjes voorbij. Kinderen kunnen meedoen en/of gewoon lekker luisteren. Kom je ook?

Misschien vind je dit ook leuk

Kleintje koffie 050

Kleintje koffie 050

Speciaal voor ouders met jonge kinderen. Elke maand bij Wonderland.

vrijdag 28 januari 10:00 tot 11:30
Jeugd

Jeugd

De leukste films en activiteiten voor kinderen!

Bibliotheekvestigingen

Bibliotheekvestigingen

In de gemeente Groningen

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >