Raak mij aan! Touch me!
IDFA in Groningen 2023

IDFA in Groningen 2023

International Documentary Film Festival Amsterdam in Groningen is dé kans om de documentairehits van komend jaar alvast op het grote doek te zien.

Toekomstige Oscarwinnaars, ontzagwekkende staaltjes onderzoeksjournalistiek, hartverwarmende verhalen waar je het tijdens het kerstdiner (wat, bij de Paasbrunch!) nog steeds over hebt - IDFA in Groningen heeft het allemaal. Met een zinderende dwarsdoorsnede van het festival in Amsterdam kom je in Forum Groningen ruimschoots aan je documentairetrekken.

IDFA in Groningen 2023 vond plaats van donderdag 16 t/m zondag 19 november. Het Forum stond in het teken van de documentairefilm. Met ruim 80 voorstellingen trok IDFA in Groningen dit jaar meer bezoekers dan ooit tevoren. Een geslaagd filmfestival vol onderzoeksjournalistiek, archiefbeelden en hartverwarmende verhalen van over de hele wereld. Documentaire tijdens IDFA gemist? Bekijk hier welke IDFA-documentaires binnenkort in première gaan.

Schrijf je in voor de filmnieuwsbrief om als allereerste informatie te ontvangen over de editie van 2024.

 

IDFA na IDFA

Docs: Breaking Social Docs: Breaking Social

Docs: Breaking Social

Oogverblindend wereldwijd onderzoek naar het sociale contract en cohesie, met bestsellerauteur Rutger Bregman als zeer sympathieke deskundige getuige.

wo 28 feb van 12:10 tot 13:53
Docs: Songs of Earth Docs: Songs of Earth

Docs: Songs of Earth

De 84-jarige vader van filmmaker Margreth Olin neemt je een jaar lang mee uit wandelen in zijn achtertuin: de spectaculaire Noorse vallei Oldedalen.

do 29 feb van 12:20 tot 14:00
Docs: Alreadymade Docs: Alreadymade

Docs: Alreadymade

Een uiting van anti-kunst werd het invloedrijkste kunstwerk van de 20e eeuw. Maar wie verhief het urinoir tot kunst? Speculaties over een vrouwelijk auteurschap komen en gaan.

Premièredatum do 7 mrt
Docs: El Eco Docs: El Eco

Docs: El Eco

In El Eco, een afgelegen dorp in Mexico, is kind zijn een intense onderdompeling in de natuur, maar de mores van het dorp botsen niet zelden met puberende dochters.

Premièredatum do 14 mrt

Meer film bij het Forum

Filmseries en specials Filmseries en specials

Filmseries en specials

Bijzondere, eenmalige filmspecials

IFFR IFFR

IFFR

Ontdek de klappers van het komende filmjaar.

Op de hoogte blijven van het programma? >

Op de hoogte blijven van het programma? >