Raak mij aan! Touch me!
Gamechanger 2011

Gamechanger 2011

Star Wars Sphero BB8

Gadgy - 2015

De schoenen van R2D2 zijn natuurlijk groot om te vullen, misschien is het daarom dat BB8 een globe is zonder voeten. Deze zeer populaire speelgoedversie kan met een smartphone kan worden bediend en vervolgens als magisch bestuurd rond kan rollen.

Star Wars Sphero BB8

Beyblades

爆転シュート ベイブレード, Bakuten Shūto Beiburedo, letterlijk te vertalen als Explosive Shooting Beyblade, is een manga met bijbehorende mediafranchise uiteraard ook met videogames.

Beyblades

Lego Star Wars

Lego - 2011

Een van de succesvolle samenwerkingen van Lego met een andere franchise met meerdere series, films en videogames.

Lego Star Wars

Fidget Spinners

2011

Het succes van de fidget spinners schijnt voort te komen uit het succes van de beyblades. Wat kun je ermee? Helemaal niks! Fidget Spinners zijn bedoelt om mee te “friemelen”. En toch namen ze de wereld over met een hoogtepunt in 2017 toen het aanbod de vraag niet eens meer aankon.

Fidget Spinners

DVD Drive

Nicolas Winding Refn - 2011

The hoofdpersonages Driver en Irene zeggen bar weinig tegen elkaar in de film. Dat komt vooral omdat acteurs Ryan Goslin en Carey Mulligan vonden dat er meer focus moest zijn op de sfeer. Voor Carey Mulligan bestond het opnemen voornamelijk uit “urenlang verlangend staren in de ogen van Ryan Gosling”.

DVD Drive

LP Daft Punk

Random Access Memories - 2011

Random Access Memories oftwel RAM-herrinneringen. Super succesvol album electro van het mysterieuze robot duo. Klinkt als de soundtrack van een jaren 80 vidoegame.

LP Daft Punk

Cassette Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol. 1

Hollywood Records - 2014

De terugkeer van de casette tape! Super succesvol soundtrack album van de film Guardian’s of the Galaxy. Vol met ‘goed foute’ retro hits.

Cassette Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol. 1

iPhone 3G

Apple - 2008

Wie heeft dat nou nodig? Zo dacht iedereen nog over smartphones voordat Apple de Iphone introduceerde. Het was meteen gedaan met de discmans, mp3-spelers, landkaarten en weerberichten. Voortaan heb je de hele wereld aan media, internet, apps en natuurlijk games, achter een touch screen in je zak.

iPhone 3G

Air Classic BW WMNS

Nike - 2007

Het legendarische Nike Air Classic BW silhouet debuteerde in 1991 en viert dus dit jaar haar 30ste verjaardag. De sneaker was ontworpen door niemand minder dan Tinker Hatfield. De outsole van het model komt veel overeen met de zool van de Nike Air Max 90, die een jaar eerder verscheen. Echter beschikt de zool van de Air Classic BW over een grote window, waardoor het silhouet de bijnaam 'Big Window' kreeg. In die tijd was de gabber cultuur ook groot in Nederland en deze sneaker werd omarmd in de gabber scene en is nog steeds een icoon binnen en buiten die scene.

Het model dat hier wordt tentoon gesteld is de OG 'Persian Violet' colorway. De colorway beschikt over de kleuren paars, wit en zwart. Verder is de sneaker opgemaakt uit de materialen mesh, leer en rubber. Deze verscheen in 2007 voor het eerst als re-issue.

Dit jaar zagen we de 'Persian Violet' colorway ook opnieuw verschijnen. Tien jaar na het millennium ontstond er een ware revival van 90’s thema feestjes, voor mensen die terug snakten naar die (Gabber) tijd.

Air Classic BW WMNS