Raak mij aan! Touch me!

Framed x Picl

De allereerste editie van Framed, het nieuwe animatiefestival van het Forum, is een hybride festival.

We hebben een prachtig programma voorbereid dat in de filmzalen van Forum Groningen te zien is. Daarnaast is een deel van het festival online, in samenwerking met Picl. Hier vind je een mooie selectie van de beste korte en lange animatiefilms van de afgelopen jaren uit misschien wel hét animatieland pur sang: Frankrijk. Ook vind je op Picl het programma Best of Framed Shorts met hoogtepunten uit de selectie van Framed Shorts.

Praktische informatie

De films op Picl zijn te zien op 29 en 30 mei.

De kosten zijn € 4,99 per film, Voor de film Le Voyage Du Prince betaal je € 8,50. Je kunt via de site van Picl betalen.

Le Voyage Du Prince

Een animatiefilm voor jong en oud gemaakt door Jean-François Laguionie. Een oude prins loopt vast op een onbekende kust. Gewond en verdwaald wordt hij gevonden door de jonge Tom en opgevangen door zijn ouders. De prins, geleid door Tom, ontdekt met enthousiasme en fascinatie een samenleving waar vreemdelingenhaat heerst.

kijken
Le Voyage Du Prince

Calamity

Deze prachtige animatie, die de juryprijs voor beste kinderfilm van Cinekid 2020 heeft gewonnen, vertelt het verhaal van hoe de 12-jarige Martha Jane uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Ze beleeft allerlei spannende avonturen.

Kijken
Calamity

J’ai Perdu Mon Corps

Een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant. In deze animatiefilm volgen we de afgehakte hand van Nafouel die op zoek is naar zijn lichaam. Terwijl de hand zich een weg door de stad baant en allerhande obstakels moet overwinnen, haalt hij herinneringen op aan het leven met Nafouel met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met zijn grote liefde Gabrielle.

kijken
J’ai Perdu Mon Corps

Best of Framed Shorts

Dit programma is speciaal voor alle couchpotatoes onder ons. Bekijk de beste shorts van Framed zonder de deur uit te gaan. Een uur gevuld met aanstormend animatietalent, van lokale tot internationale makers. Van getekende en gekleide ongemakkelijke situaties tot Pixar-achtige sprookjeswerelden en futuristische zorgrobots die ons leven veranderen.

kijken
Best of Framed Shorts

French shorts

Frankrijk wordt gezien als een van de grootmeesters binnen de animatie-industrie. Voor deze allereerste editie van Framed laten we je zien waarom! Rebelse vaders, zwemmende slapers, stiekeme drinkers en dromende arbeiders. Bekijk hoe deze en andere personages vakkundig tot leven worden gewekt met een flinke dosis geduld en creativiteit.

kijken
French shorts

Meer Framed

FRAMED International shorts 2 FRAMED International shorts 2

FRAMED International shorts 2

zaterdag 29 mei 12:15 tot 13:30
FRAMED Nederlandse shorts FRAMED Nederlandse shorts

FRAMED Nederlandse shorts

zaterdag 29 mei 14:00 tot 15:15
Wolfwalkers (OV) Wolfwalkers (OV)

Wolfwalkers (OV)

zaterdag 29 mei 10:00 tot 11:50

Framed

Zaterdag 29 mei lanceert het Forum zijn eigen animatiefestival Framed! Een dag die barst van de films en masterclasses van lokale en (inter)nationale makers.

Framed

Op de hoogte blijven? >

Op de hoogte blijven? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on