Raak mij aan! Touch me!

Prijzencircus voor Forum Groningen

Forum Groningen is Beste Gebouw 2020!

BAM! Forum Groningen mag de titel Beste Gebouw 2020 dragen. Dit fantastische nieuws werd op 22 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke livestream vanuit Rotterdam, georganiseerd door de Beroepsvereniging van Nederlandse Architecten (BNA).

'Onvoorstelbaar wat architectonisch tot stand is gekomen in het hart van een stad, op een moeilijke locatie', aldus de jury.

6614

Architectenweb Awards: Publiek Gebouw van het jaar!

We zijn nog niet bekomen van de prijzenregen van de laatste weken of we worden verrast met alwéér een prijs. Het Forum is op 28 oktober uitgeroepen tot de winnaar in de categorie 'Publiek Gebouw' bij de Architectenweb Awards 2020. Ook deze jury roemt de rol die het Forum speelt in de binnenstad, voor de stadjers en andere bezoekers, en heeft hoge waardering voor de kwaliteit van de binnenruimte die plaats biedt aan de verschillende functies en de vele bezoekers. 'Mindblowing', aldus de jury. FIJN!

6898

Dutch Design Award in categorie 'habitat'

Op 20 oktober, tijdens de Dutch Design Week 2020, won het Forum een Dutch Design Award in de categorie habitat. De mensen van de deMunnik-deJong-Steinhauser en NL Architects vielen in de prijzen met hun ontwerp voor het Forum.

'Het is NL Architects, deMunnik-deJong-Steinhauser en de gemeente gelukt steeds het doel scherp voor ogen gehouden: het Forum als een verbindende ontmoetingsplek voor de Groningers.' aldus de jury.

 

6835

Beste bibliotheek van Nederland?

Vijf bibliotheken in Nederland, waaronder Forum Groningen, zijn kanshebber voor de titel Beste Bibliotheek van Nederland 2020. De winnaar wordt bepaald door een jury en het publiek.

Tot 1 november kan gestemd worden. Op 3 november wordt bekendgemaakt wie de winnaar is.

6601

Forum Groningen is gekozen tot Beste gebouw in Groningen.

Wethouder Roeland van der Schaaf reikte op vrijdag 18 september de Groninger Architectuurprijs 2020 uit op ons dakterras. Uit meer dan 40 inzendingen, allemaal gerealiseerd tussen 1 mei 2019 en 1 mei 2020, kwam op 18 september één grote winnaar: wij, het Forum in Groningen! 

De vakjury, de publieksjury en de online stemmers kozen voor dezelfde nummer één. Daar zijn we best trots op!

4125

En alsof dat nog niet genoeg is...

Eerder dit jaar won ons designbureau G2K een European Design Award en een Red Dot Award voor de door hen ontwikkelde Forum huisstijl.

'The central idea and key identifier of the corporate identity mirror both the iconic shape of the building and the programmatic idea of the centre: a dynamic frame to host different kinds of content.'

6852

Bovenop dit alles is het Forum ook een van de genomineerden de ARC Award 2020, de Dutch Daylight Award 2020 en de AIT Award 2020 en staat het op de shortlist voor de Herengracht Industrieprijs.

4093

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on