Raak mij aan! Touch me!
16767

Cineville is binnenkort jarig: hoera, 15 jaar Cineville! Om dat te vieren zijn ze voor de jubileumrubriek Een leven met Cineville op zoek naar jullie mooiste film(theater)verhalen.  

Cineville wordt 15! Dat zijn vijftien jaar ontelbaar veel films, ervaringen en ontmoetingen. En we zijn benieuwd naar wat het jullie allemaal heeft gebracht. Welke rol speelde film in jouw leven? Welke belangrijke momenten speelden zich af in Cineville? Doe mee!

Het verhaal van Cineville 
Ons eigen verhaal begint in 2008, als vier vrienden vanuit Filmtheater Kriterion in Amsterdam besluiten de strijd aan te gaan met de grote bioscoopketens. Ze vinden dat de kleinere filmzalen van het land meer publiek, meer aandacht en meer liefde verdienen. En zo ontstaat het idee voor Cineville: een pas voor onbeperkt bezoek in de filmtheaters, met bijpassende website om alles en iedereen mooi samen te brengen. 

Begin 2009 valt de eerste Cinevillepas uit onze printer en nadat we alle pasjes zelf op de fiets hebben rondgebracht (door een foutje in Excel konden de enveloppen niet meer op tijd mee met de post) zitten de eerste Cinevillers op donderdag 19 februari in de zaal. Sinds die eerste dag zijn we met z’n allen al meer dan negen miljoen (!) keer naar de film geweest.

De mooiste film(theater)herinneringen 
Om dat te vieren, zetten we jullie mooiste film(theater)herinneringen in de spotlight. We zijn superbenieuwd naar wat jullie allemaal hebben meegemaakt. Alle verhalen zijn welkom. Van kort tot lang en van (klein)kind tot honderdplusser.  

Heb jij het beste filmmaatje van iedereen? Welke bioscoopbezoek zal jij nooit meer vergeten? Door het zien van welke film maakte je een keuze die je leven veranderde? Laat het ons weten! We zijn één en al oor. Als we je bijdrage selecteren voor de feestcampagne, word er een mooie foto van je gemaakt én krijgen jij en je filmmaatje van ons één jaar gratis Cineville. Meedoen? Hieronder lees je hoe het werkt.

Hoe werkt het 
- Je kan jouw mooiste Cineville-herinnering insturen via dit formulier. (aanmelden kan t/m 8 januari)
- Begin januari maken we een selectie en nemen we contact op met de mensen wiens verhaal we willen uitlichten. 
- Als je geselecteerd bent, word je onderdeel van onze verjaardagscampagne. Samen met jou maken we een verhaal van jouw verhaal. Daarnaast plannen we een kleine fotoshoot, zodat we je bijdrage kunnen uitlichten op onze website en sociale media.

Een leven met Cineville 
In de jubileumrubriek Een leven met Cineville springen acht filmliefhebbers terug naar het moment in hun leven waarop film een belangrijke rol speelde. Van grote tot kleine gebeurtenissen, van vrolijk tot verdrietig, grappig of een tikkeltje genant: dit zijn de verhalen die we ons herinneren – van jong tot oud van recent tot lang geleden. Vier film, vier het filmtheater, vier een leven met Cineville, want Cineville bestaat in februari 15 jaar! 

Misschien vind je dit ook leuk

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >