Raak mij aan! Touch me!

Expositie - The Art of Aardman, Shaun the Sheep and Friends

Vanaf 19 september 2020

Het Forum kondigt met trots de volgende internationale expositie aan. Vanaf 19 september 2020 is de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and Friends - na Frankfurt, Melbourne, Seoul en Parijs - ook in Nederland te zien!

Vanaf 19 september 2020

Aardman Animations

Het Britse Aardman Animations is de studio achter bekende animatiefiguren- en prijswinnende films als Shaun the Sheep, Chicken Run en Wallace and Gromit. Al meer dan 40 jaar maakt de studio animaties, films en reclame-commercials. Dit leverde tien Oscar®-nominaties op, waarvan ze er vier wonnen.

Over de expositie

Aan de hand van schetsen, tekeningen, schilderijen, kleifiguren en complete filmsets ziet de bezoeker hoe Aardman zijn animatiefiguren stap voor stap tot leven wekt. De mooiste filmsets die in de film slechts enkele seconden zichtbaar zijn, en waaraan uren en uren met liefde is gewerkt, kun je nu rustig bekijken.

In de expositie in Forum Groningen krijg je een uniek kijkje achter de schermen van deze studio, sta je oog in oog met de karakters uit de wereldberoemde films en zie je het creatieve proces achter een animatiefilm. Je kunt tussen alle getoonde stukken ook zelf aan de slag met verschillende onderdelen van het stop-motion-proces en zo geïnspireerd door het werk van Aardman je eigen filmpje maken.

Met de nieuwste technieken, maar vooral met vakmanschap en creativiteit weet Aardman jong en oud keer op keer te verwonderen. Het wordt dan ook een echte familie-expositie. De expositie staat tot en met 28 februari in het Forum.

Tickets

Op 20 augustus start de kaartverkoop voor de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and Friends. Houd onze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Copyrights

© Art Ludique
© Aardman and Studiocanal SAS
© Aardman W&G LTD. All rights reserved

Exposities bij het Forum

Met twee ruime expozalen kan het nieuwe Forum prikkelende tentoonstellingen programmeren; van internationale blockbusters tot kleinere exposities met lokale partners.

Exposities bij het Forum

Bezoek ook Storyworld

Storyworld, hét Nederlands museum voor strips, animatie en games dat huist op de zesde verdieping van het Forum, heeft uiteraard ook Aardman-items in de vaste collectie.

Extra leuk dus om je bezoek aan de expositie over Aardman te combineren met een bezoek aan Storyworld.

Bezoek ook Storyworld

Lees onze nieuwsbrief >

Lees onze nieuwsbrief >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on