Raak mij aan! Touch me!

Schoolvoorstellingen | Movies that Matter

Elk jaar werkt het Forum samen met de grote landelijke filmfestivals om een mooi educatief aanbod samen te stellen. Door onze schoolvoorstellingen en festivals worden leerlingen kritische kijkers. Movies that Matter selecteert elk jaar een films met een maatschappelijke boodschap.

2625

Movies that Matter

Film laat jongeren andere, onbekende werelden zien, opent hun ogen voor andere culturen en meningen. Je kunt kiezen voor een van de topfilms van de landelijke filmfestivals die wij naar Groningen halen. De films uit deze festivals zorgen ervoor dat leerlingen kritische kijkers worden en er is gratis lesmateriaal verkrijgbaar. Alle films hebben een inleiding en nagesprek van onze filmdocent. 

Movies that Matter selecteert elk jaar films met een maatschappelijke boodschap. Met als doel het positief beïnvloeden van de mening van jongeren over mensenrechten. 
Bij alle films verzorgen wij een inleiding en nagesprek om de thema’s uit de film met de zaal na te bespreken. Soms wordt er een special guest uitgenodigd!

Titel Geschikt voor Taal
Love, Simon Praktijkonderwijs, VMBO Engels gesproken, NL ondertiteling
Un Sac de Billes Onderbouw VMBO, HAVO, VWO Frans gesproken, NL ondertiteling
What would people say? Bovenbouw VMBO, MBO Noors en Urduh gesproken, NL ondertiteling
Schuldig MBO Nederlands gesproken
Rafiki Bovenbouw VMBO, MBO Engels gesproken, NL ondertiteling

Gratis kennismakingsactie!
Dankzij een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 21 kunnen Praktijkonderwijs / VMBO / MBO klassen, die nooit eerder een Movies that Matter voorstelling hebben bezocht, gratis naar een MtM schoolvoorstelling met verdiepingsprogramma. En een tweede bezoek mag voor helft van de prijs (€2,50 per leerling). Leerlingen van andere niveaus zijn ook zeer welkom, daarvoor geldt het reguliere tarief (€5,-).

Aanmelden kan via de onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on