Raak mij aan! Touch me!

Schoolvoorstellingen | Film

In onze huidige beeldcultuur worden jongeren contant geconfronteerd met beeldverhalen. Of het nou een fimpje op YouTube, Netflix  een Instagram story is. Onze filmeducatie is gericht op het vergroten van beeldgeletterdheid. Hoe werkt beeldtaal en hoe vertel je zelf een verhaal met beelden?

2718

Film met de klas

Film laat jongeren andere, onbekende werelden zien, opent hun ogen voor andere culturen en meningen. Onze schoolvoorstellingen zorgen ervoor dat leerlingen kritische kijkers worden. Tijdens schooltijd stellen wij onze filmzalen beschikbaar voor schoolvoorstellingen. De films worden ingeleid door onze filmdocenten, zodat leerlingen gerichter gaan kijken. Na de film is er een nagesprek met de zaal. Het doel is dat leerlingen kritische kijkers worden en reflecteren op de film. 

Een filmprogramma kan op verschillende manieren ingepast worden in het curriculum. We kunnen bijvoorbeeld aansluiten bij een vak, thema of projectweek op school. Onze specialisten adviseren graag welke film geschikt is voor jouw klas. Heb je zelf al een film in gedachten? Dat kan natuurlijk ook! 

Online schoolvoorstelling via Picl

Omdat het in deze tijden niet altijd mogelijk is om met leerlingen naar onze filmzalen te komen, biedt het Forum ism Picl ook de mogelijkheid voor online schoolvoorstellingen. Kies een film uit ons huidige aanbod op Picl. Boek de film via onderstaand formulier. Geef daarbij aan dat je de film via Picl wil bekijken. De factuur gaat naar de school en je ontvangt een code waarmee leerlingen gratis kunnen inloggen om de film te bekijken.

Forum Filmdocenten

Sommige schoolvoorstellingen worden ingeleid door onze filmdocenten, zodat leerlingen gerichter gaan kijken. Na de film is er een nagesprek met de zaal. Het doel is dat leerlingen kritische kijkers worden en reflecteren op de film. Vraag naar de mogelijkheden!

Voor wie VMBO, HAVO, VWO, MBO
Wanneer In overleg
Waar Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
Duur Afhankelijk van de gekozen film
Kosten € 5,- per leerling. Docenten en begeleiders mogen gratis mee. (Geldt ook voor de online voorstelling)

Aanmelden

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on