Raak mij aan! Touch me!

Schoolvoorstellingen | AI

Onze filmprogrammeur selecteerde 3 films die aansluiten bij de expositie AI : More than Human.

2813
Titel Taal
Her Engels gesproken, NL ondertiteling
The Imitation Game Engels gesproken, NL ondertiteling
More Human Than Human Engels gesproken, NL ondertiteling

Aanmelden kan via de onderstaande aanmeldknop.

Voor wie VMBO, HAVO, VWO,MBO
Wanneer In overleg
Waar Forum, Nieuwe Markt 1
Kosten € 5,- per leerling - minimum bedrag van € 250,- (docenten en begeleiders gratis)

 

Aanmelden

Her

In de nabije toekomst wordt de eenzame, gescheiden schrijver Theodore (Joaquin Phoenix) verliefd op zijn nieuwe computer. Dat is niet zo gek, want het 'operating system' denkt als een mens en heeft de zwoele stem van Scarlett Johansson. Kun je verliefd worden op een computer? Het toekomstbeeld wat Spike Jonze schets in HER lijkt misschien ongeloofwaardig, maar is dat ook zo? Dit unieke toekomstwereld sluit perfect aan bij het thema eindeloze evolutie uit de Expo AI: More than Human, waarbij de blik op de toekomst gericht is. Bij de film is een gratis Factsheet verkrijgbaar.

2013 | Spike Jonze | NL ondertiteld | 126 min

Trailer
Her

The Imitation Game

In deze film staat het levensverhaal van Alan Turing centraal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt hij een machine om de geheime berichten van de Duitsers te kunnen ontcijferen. Uiteindelijk slaagt hij hierin en volgens de experts heeft de oorlog daardoor een aantal jaar korter geduurd. The Turing Machine wordt gezien als voorloper van de computer en is een voorbeeld van een denkende machine waar de expo AI: More than Human aandacht aan besteedt. Wat hebben deze denkende machines ons gebracht? Deze film geeft een mooi inzicht in de impact van AI in ons leven.

2014 | Mortem Tyldum | NL ondertiteld | 114 min

Trailer
The Imitation Game

More Human Than Human

Deze documentaire zoomt in op AI en robotica. Hoe menselijk kunnen we een robot maken? In de film zie je verschillende bestaande robots voorbij komen en wordt er een doorkijkje naar de toekomst gegeven. Wat gebeurt er als robots slimmer worden dan wij? De filmmaker zoekt uit of een intelligente robot hem zou kunnen vervangen. Kan een robot een interview afnemen? Het doorkijkje naar de toekomst sluit aan bij het thema eindeloze evolutie uit de expo AI: More than Human.

2018 | Tommy Pallotta en Femke Wolting | NL ondertiteld | 79 min

Trailer
More Human Than Human

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on