Raak mij aan! Touch me!

Inspiratiecafé XL vs IFFRiG

Op donderdag 4 februari 2021 organiseren we samen met K&C Groningen en Drenthe en Filmhub Noord het inspiratiecafé XL over jongeren en het geheim van beeldtaal in films.

5847

Swipend, scrollend en Snappend omringen jongeren zich de hele dag met film. Het is een manier waarop ze de wereld ontdekken, zichzelf uiten en hun sociale contacten onderhouden. Tegelijkertijd missen ze vaak de juiste vaardigheden om de beelden goed te duiden en hier betekenis aan te geven.

Filmmaker en cinefiel Martin Koolhoven (De kijk van Koolhoven, Oorlogswinter en Brimstone) neemt ons aan de hand van filmfragmenten mee in zijn liefde voor film. Acteur en filmaker Fabian Jansen (De vloer op, Maalkop) laat ons zien hoe beeld de blik van de kijker stuurt.

Natuurlijk is er ook ruimte voor een goed gesprek. Daarnaast kijken we een speciaal voor ons geprogrammeerde film in het kader van de Groninger editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). De bijeenkomst vindt plaats in de Rabozaal van Forum Groningen, maar je kunt deze bijeenkomst, inclusief film, ook online volgen.

Wie  Docenten vmbo, havo, vwo/filmeducatoren
Wanneer 4 feb 16.00 – 20.00/online 16.00 – 17.45 
Waar Rabo studio Forum Groningen/online
Kosten Gratis

 

Aanmelden kan tot 28 januari

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on