Raak mij aan! Touch me!

VO/MBO klassenbezoek expo: The Art of DC

Batman, Superman en Wonder Woman komen naar Groningen!

De grote internationale tentoonstelling The Art of DC - The Dawn of Super Heroes is te zien in Forum Groningen. Duik in de wereld van DC Comics, de studio achter de bekende stripboeken en superheldenfilms. Leerlingen ontdekken tijdens een bezoek aan deze tentoonstelling van alles over de wereldberoemde DC helden én schurken!

Elk karakter heeft een eigen ruimte met props en kostuums uit de films. Met als hoogtepunt de enige echte batmobiel. Daarnaast zijn er honderden originele striptekeningen en storyboards van de films te zien. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

Credits: Orginal Artwork DC Comics

11206

Educatieve inleiding
Bij een bezoek aan de expo krijgt de groep een korte inleiding van onze rondleider. Daarna krijgen de studenten de gelegenheid om de zaal zelf te verkennen. De rondleider blijft beschikbaar voor vragen!

Workshops
Combineer een bezoek aan de expo met een workshop Striptekenen of een Stop-motion workshop. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.
 

Voor wie vmbo, havo, vwo, mbo
Wanneer augustus 2022 – 8 januari 2023, boek minimaal 3 weken van te voren
Waar Forum Groningen
Kosten € 5,- per leerling (docenten gratis)
Leerdoelen Burgerschap, filmeducatie

 

Aanmelden

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>