Raak mij aan! Touch me!

Storyworld Rondleiding VO en MBO

Je kunt Storyworld bezoeken met je klas!

Storyworld is hét Nederlands museum voor strips, animatie en games in het Forum.

Hoe wordt een goed beeldverhaal opgebouwd? In het museum staat het maakproces centraal. Originele schetsen, storyboards en albumcovers van Nederlandse én internationale kunstenaars nemen je mee in de wereld van het beeldverhaal. Neem een kijkje achter de schermen in een animatiestudio en ga zelf aan de slag met de verschillende interactieve installaties, waarbij je zelf ervaart hoe een goed beeldverhaal gemaakt wordt.

6677

Educatieve rondleiding

Bij een bezoek aan het museum krijgt de groep een korte inleiding van onze rondleider. Daarna krijgen de studenten de gelegenheid om museum zelf te verkennen. Aan de hand van originele schetsen ontdekken zij hoe het maakproces van strips, animaties en games eruit ziet. Uiteraard is er genoeg ruimte voor de studenten om zelf aan de slag te gaan met de interactieve installaties in het museum.

Workshops

Het is ook mogelijk om de rondleiding te combineren met een workshop Striptekenen of stop-motion animatie. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.

Voor wie vmbo, havo, vwo, mbo
Wanneer Datum in overleg, boek minimaal 3 weken van te voren
Waar Storyworld, Forum Groningen
Kosten € 5,- per leerling / student
Leerdoelen Beeldgeletterdheid (creeëren)

 

Meld je aan

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>