Raak mij aan! Touch me!

Scholierenfilmfestival

Het Scholieren Filmfestival is een filmfestival dat volledig door en voor scholieren binnen het voortgezet onderwijs wordt georganiseerd!

8001

Van het filmprogramma tot PR, van de kaartverkoop tot het ontwerpen van posters en logo’s, bij het organiseren van een festival komen zo veel verschillende dingen kijken dat elke leerling zijn of haar specifieke talent of interesse in kan zetten voor het geheel. Dit organisatietraject is grotendeels binnenschools. Het uiteindelijke festival vindt plaats in Forum Groningen, waarbij de mede leerlingen van school de bezoekers zijn!

werkwijze

In een traject van ongeveer acht weken organiseert een groep van tussen de 10 en 25 leerlingen van begin tot eind hun eigen filmfestival. In die acht weken gaat de groep:

- Een festivalthema bedenken
- Films selecteren​​​​​​​
- Een festivaltrailer maken
- Het festival op school promoten en tickets verkopen
- Passend randprogramma bedenken
- Posters, logo’s kaartjes en stembiljetten ontwerpen
- De festivallocatie aankleden
- De festivaldag zelf regelen en organiseren

De groep leerlingen wordt in dit hele proces begeleid door een projectleider, maar komt ook met andere experts in aanraking. Want wat maakt een filmfestival nu zo bijzonder als evenement? Hoe vertaal je een festivalthema naar concrete filmtitels, hoe regel je filmrechten en hoe maak je een pakkende festivaltrailer? Hoe en wanneer dit traject precies verloopt, wordt uiteraard in nauw overleg met de school afgesproken. Elk traject wordt op maat gemaakt voor de school.

De festivaldag vindt plaats in een van de filmzalen van Forum Groningen. Het theater is nauw betrokken bij het traject en regelt dat de geselecteerde films worden geboekt.

Het Scholieren Filmfestival is acht jaar geleden gestart in Leiden maar is inmiddels in heel Nederland actief. Met meer dan 250 vertoonde films, 25.000 bezoekende leerlingen en meer dan 40 georganiseerde festivaldagen is het concept succesvol gebleken bij zowel, theaters, scholen én leerlingen. Het Scholieren Filmfestival is een concept van Stichting the Young Kieslowski. Deelname aan het Scholieren Filmfestival kan betaald worden met de Cultuurkaart!

Voor wie vmbo, havo, vwo, MBO
Wanneer In overleg
Waar Op school, eindpresentatie in Forum Groningen
Kosten €2750,- voor 8 gastlessen en een eindpresentatie voor 250 leerlingen
Leerdoelen Beeldgeletterdheid

Meer informatie