Raak mij aan! Touch me!

Playground 2021-2022

6847

Ontdek de nieuwste technieken.

Playground

Jaarlijks organiseert Forum Playground, een digitale speeltuin waarin nieuwe technieken centraal staan. Van over de hele wereld worden interessante installaties en bevlogen makers ingevlogen om leerlingen kennis te laten maken met hun werk. Leerlingen ontdekken door zelf te doen!

Playground 14 & 15 december - GEANNULEERD

Helaas hebben we, wegens de aangescherpte coronamaatregelen, besloten om de Playground op 14 & 15 december te annuleren. 

Deze editie, de eerste keer in het 'nieuwe' gebouw, staat geheel in het teken van games en immersive experiences - en sluit zo aan bij Game On, de interactieve tentoonstelling over 50 jaar videogames die vanaf 2 oktober in het forum te bezoeken is. Leerlingen kunnen zich onderdompelen in verschillende experiences. Het belooft een spectaculaire editie te worden! Op het programma staan onder andere:

Birdly
Dichterbij hoe het voelt om een vogel te zijn, kom je niet! Met jouw armen als vleugels bestuur je jouw virtuele vliegervaring, bepaal je jouw snelheid. Je ziet de steden onder je, voelt de wind door je haren… fly like an eagle... Waarschijnlijk de bekendste ‘full-body virtual reality flight simulator’, nu op Playground!

VR arena multiplayer
Cops vs Robbers in de VR arena is een beetje zoals lasergamen, maar dan volledig in virtual reality! Het is een actievolle arena shooter, geschikt voor 10 personen van alle leeftijden. Doe mee met de strijd als agent of dief en schiet het uit in de kluis van een bank, team tegen team of ieder voor zich. Go get them!

Richie’s Plank Experience
Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken: je staat op een plank, 80 verdiepingen hoog, met onder je niets dan lucht. Knikkende knieën, zwetende handen... Durf jij die plank op?

Beat Saber
Met in iedere hand een sabel hak je de beats die op je af komen door midden. De elektronische muziek gaat steeds sneller en je moet steeds meer obstakels ontwijken om in het ritme te blijven.

 

Voor wie vmbo, havo, vwo, mbo
Wanneer 14, 15 december 2021 - GEANNULEERD
Waar Forum Groningen, Nieuwe markt 1
Kosten €5,- per leerling / student
Leerdoelen Digitale geletterdheid: ICT, computational thinking, techniek

 

Playground is ook te bezoeken zonder een eductatieprogramma.