Raak mij aan! Touch me!

Kunst in de kelder

Wat voor een kunstwerk zou jij ontwerpen voor het Forum?

7042

Wervel

In de parkeergarage onder het Forum hangt het kunstwerk Wervel van Nicky Assmann. Zij heeft zich laten inspireren door de vorm, functie en dynamiek van het nieuwe gebouw. Wat zou jij voor kunstwerk ontwerpen voor het Forum? Dat is de vraag die Centrum Beeldende Kunst Groningen en het Forum de leerlingen voorlegt in dit project.

Wat gaan we doen?

Na een rondleiding door het gebouw, kiezen leerlingen een ruimte in het Forum waar zij een kunstwerk bij gaan maken. Een schilderij, een choreografie of een installatie, alles mag als het maar past bij de gekozen ruimte. Hierna gaan leerlingen op school een aantal lessen aan de slag met het lesmateriaal van het CBK. Ze doen research naar functionaliteit van de ruimte en maken een ontwerp.
Na afloop van het project presenteren ze via een one-minute filmpje aan elkaar wat ze gecreëerd hebben. Dat kan in de klas of in het Forum. Vraag naar de mogelijkheden!  

Feestelijke afsluiting
In mei hebben we een feestelijke afsluiting van het project in de Rabostudio. Alle deelnemende klassen kunnen dan elkaars kunstwerken zien.

Voor wie vmbo, havo, vwo
Wanneer September tot maart, kan starten op welk gewenst moment
Waar In Forum Groningen en op school
Duur 6 weken
Kosten €300,- per klas
Leerdoelen Beeldgeletterdheid, creativiteit

Meld je aan

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>