Raak mij aan! Touch me!

Expo: The Art of DC

Batman, Superman en Wonder Woman komen naar Groningen!

De grote internationale tentoonstelling The Art of DC - The Dawn of Super Heroes is te zien in Forum Groningen. Duik in de wereld van DC Comics, de studio achter de bekende stripboeken en superheldenfilms. Leerlingen ontdekken tijdens een bezoek aan deze tentoonstelling van alles over de wereldberoemde DC helden én schurken!

Elk karakter heeft een eigen ruimte met props en kostuums uit de films. Met als hoogtepunt de enige echte batmobiel. Daarnaast zijn er honderden originele striptekeningen en storyboards van de films te zien. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

Credits: Orginal Artwork DC Comics

11206

Educatieve rondleiding
Tijdens de rondleiding wordt er aandacht besteed aan verschillende thema’s rondom superhelden en schurken uit de wereld van DC. Ook mogen de leerlingen zelf de expositie verkennen en krijgen ze verdiepende opdrachtkaarten mee die aan het eind van de rondleiding centraal worden nabesproken.

Workshops
Combineer een bezoek aan de expo met een workshop Striptekenen of een Stop-motion workshop. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.
 

Voor wievmbo, havo, vwo, mbo
Wanneeraugustus 2022 – 26 maart 2023, boek minimaal 3 weken van te voren
WaarForum Groningen
Kosten€ 5,- per leerling (docenten gratis)
LeerdoelenBurgerschap, filmeducatie

 

Aanmelden

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>