Raak mij aan! Touch me!

Vakantielezen

Lees jezelf de wereld rond!

Een zomers leesprogramma waarbij we met boeken afreizen naar de uithoeken van je fantasie. Een aantal weken krijgen de leerlingen in de klas een gevarieerd aanbod boeken te lezen.

Van spannende boeken tot humoristische strips en van sprookjes tot sportieve verhalen. Op een wereldkaart houden ze bij waar ze met hun gelezen boeken allemaal ‘zijn geweest’. Van het Dierenrijk tot Avonturenland: lees jezelf de wereld rond!

11232

Tijdens twee bijeenkomsten begeleidt onze ‘reisleider’ de leerlingen in dit leesavontuur. De introductie kan in de bibliotheek plaats vinden zodat de leerlingen zelf boeken uit kunnen zoeken om mee te nemen naar de klas. Bij een afsluiting in de klas of bibliotheek kunnen ouders betrokken worden bij de leesavonturen van hun kinderen.

Na het leesprogramma in de klas kan Vakantielezen thuis doorgaan. Via de digitale thuiseditie lezen de kinderen op de camping, in de tuin of op de trampoline gewoon verder en houden op deze manier hun leesniveau in de vakantie op peil.

Voor wieGroep 3 en 4
WanneerMei en juni 2024
WaarIn alle Forumbibliotheken en op school
Kosten€50,00 per groep. Voor groep 3 valt een keuze tussen groepsbezoek of Vakantielezen onder het Forum schoollidmaatschap
LeerdoelenGeletterdheid, plezier in lezen, voorkomen vakantieleesdip

Aanmelden voor 1 maart 2024

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >