Raak mij aan! Touch me!

Storyworld Rondleiding | PO

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games in het Forum. Je kunt Storyworld bezoeken met je klas!

4477

Storyworld

Hoe wordt een goed beeldverhaal opgebouwd? In het museum staat het maakproces centraal. Originele schetsen, storyboards en albumcovers van Nederlandse én internationale kunstenaars nemen je mee in de wereld van het beeldverhaal. Neem een kijkje achter de schermen in een animatiestudio en ga zelf aan de slag met de verschillende interactieve installaties, waarbij je zelf ervaart hoe een goed beeldverhaal gemaakt wordt.

Educatieve rondleiding

Bij een bezoek aan het museum wordt de klas opgesplitst in twee groepen. Zij krijgen een interactieve educatieve rondleiding waarbij het maakproces van het beeldverhaal centraal staat. We zoomen in op de overeenkomsten en verschillen tussen strips, animatie en games. Uiteraard is er genoeg ruimte voor de leerlingen om zelf met de interactieve installaties aan de slag te gaan.

Het is ook mogelijk om de rondleiding te combineren met een workshop Karakterdesign. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.

Lesfilm

Voorafgaand aan het museumbezoek ontvang je een link naar onze gratis online lesfilm. Hierin wordt in een paar minuten uitgelegd wat een beeldverhaal is en hoe makers te werk gaan. Dit is een leuke en makkelijke voorbereiding, die zorgt voor meer verdieping tijdens het bezoek. Bekijk hier de trailer! 

Voor wie Groep 5 t/m 8
Wanneer In overleg, hele schooljaar mogelijk
Waar Storyworld, Forum Nieuwe Markt 1
Duur 1 uur
Kosten € 5,- per leerling
Leerdoelen Filmeducatie, creativiteit

 

Meld je aan

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>