Raak mij aan! Touch me!

Soroptimist Film Festival voor kinderen

Dit jaarlijks terugkerende filmfestival voor scholen staat in het teken van de rechten van het kind.

De belangrijkste doelen van het Soroptimist Film Festival zijn leerlingen in aanraking brengen met kwaliteitsfilm en ze via die films met onbekende culturen laten kennismaken. De verhalen uit de films inspireren, verruimen de blik op de wereld en zetten leerlingen aan het denken. Er wordt jaarlijks een aansprekende film met een maatschappelijk thema geselecteerd. Hou de nieuwsbrief in de gaten voor de nieuwe titel.

Forum Filmdocenten

De film wordt ingeleid door een van onze filmdocenten, zodat de leerlingen gerichter gaan kijken. Na de film is er een nagesprek met de zaal.

Win een film-maak workshop van het Kinderrechten Filmfestival

Hollywood in de Klas en UNICEF organiseren al 10 jaar het Kinderrechten Filmfestival. Bij dit project gaat de klas zelf aan de slag met het maken van een film over kinderrechten. Na een aantal online lessen, komt er een filmmaker in de klas om samen met de leerlingen een film op te nemen. De films gaan in première op het online kanaal van het festival. Dit is een mooi project om je met je klas nog verder te verdiepen in kinderrechten en filmeducatie! We mogen dit project verloten onder de deelnemende klassen van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen. 
9877

Aanmelding nog niet mogelijk

Het festival wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Soroptimistenclub Groningen Oost & West
 

Voor wieGroep 7, groep 8
Wanneer13 februari 2024
WaarForum Groningen, Nieuwe Markt 1
DuurSpeelduur film + 15 minuten inleiding en nagesprek
KostenGratis
LeerdoelenFilmeducatie, reflectie, kritisch kijken, wereldoriëntatie

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >