Raak mij aan! Touch me!

Soroptimist Film Festival voor kinderen

Dit jaarlijks terugkerende filmfestival voor scholen staat in het teken van de rechten van het kind. Het Soroptimist Film Festival toont kinderfilms van over de hele wereld.

9877

Kinderfilms van over de hele wereld

De belangrijkste doelen van het Soroptimist Film Festival zijn leerlingen in aanraking brengen met kwaliteitsfilm en ze via die films met onbekende culturen laten kennismaken. De verhalen uit de films inspireren, verruimen de blik op de wereld en zetten leerlingen aan het denken.

De geselecteerde film in 2022 is:
Club van de lelijke kinderen
De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers. Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

Het festival wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Soroptimistenclub Groningen Oost & West. 

Voor wie Groep 7, groep 8
Wanneer dinsdag 15 februari 2022
Waar Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
Duur Speelduur film + 15 minuten inleiding en nagesprek
Kosten Gratis
Leerdoelen Filmeducatie, reflectie, kritisch kijken, wereldoriëntatie

Soroptimisten Film Festival voor Kinderen 2022 zit vol, scholen die zich nu aanmelden komen op de reservelijst. 

Meld je aan voor de reservelijst

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>