Schoolvoorstellingen Cinekid

Jaarlijks selecteert het festival een aantal titels die je met je klas in het Forum kan bekijken. Het zijn films die de wereld over hebben gereisd, op festivals hebben gedraaid en vaak meerdere nominaties of prijzen hebben ontvangen.

2643

Grootste film- en mediafestival voor kinderen van Europa

Leren over beeldtaal is belangrijker dan ooit. De samenleving is doordrenkt van beelden. Van kleins af aan worden kinderen hiermee overspoeld. In het dagelijks leven komt iedereen ermee in aanraking. Veel scholen erkennen dat en er worden dan ook steeds meer media ingezet bij de lessen. Film is een zeer toegankelijk medium en ondersteunt mensen om al op jonge leeftijd de wereld te ontdekken en te begrijpen. Net als andere kunst kan film ontroeren, vermaken en aan het denken zetten. Door filmeducatie ontwikkelen leerlingen de kennis, vaardigheden en mentaliteit om film en beeldtaal te onderzoeken en te begrijpen.

Filmdocenten

De schoolvoorstellingen worden ingeleid door onze filmdocenten, zodat leerlingen gerichter gaan kijken. Na de film is er een nagesprek met de zaal. Het doel is dat leerlingen kritische kijkers worden en reflecteren op de film.

Films

Bij alle films is (digitaal) lesmateriaal aanwezig. 

Bollie en Billie (trailer)

Hond Billie is erg blij met Bollie, een jongen met dezelfde rode haren als hij. Maar wat moet Billie doen als het gezin plotseling van het platteland naar de grote stad verhuist? Bollie en Billie maken er het beste van, maar ondanks hun goede bedoelingen gaat er steeds weer iets mis. 

80 min | Nederlands gesproken
Groep 1 t/m 4
Thema's: huisdieren, stripboekverfilming, verhuizen, dieren in films.

Ted Sieger's Molly Monster (trailer)

Molly Monster wil er dolgraag bij zijn als haar nieuwe zusje of broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat haar beste vriend Edison daar niet jaloers over hoeft te zijn. Volg Molly in een avontuurlijke reis in deze fantasierijke en vrolijke 2D-animatiefilm. 

72 min | Nederlands gesproken
Groep 1 t/m 4
Thema's: een broertje of zusje krijgen, jaloezie, opgroeien, fantasiewereld.

De zoon van Winnetou (trailer)

Max is in zijn hart een echte indiaan. Met zijn indianenpak aan en zittend in zijn tent, hoeft hij niet na te denken over zijn gescheiden ouders. Wanneer Max hoort dat het indianenpark een nieuwe zoon van Winnetou zoekt voor hun show, zet Max alles op alles om deze rol te bemachtigen. 

91 min | Nederlands gesproken
Groep 5 en 6
Thema's: vriendschap, fantasie, indianen, fictie en non-fictie.

Koningin van Niendorf (trailer)

Lea is een stil, maar stoer meisje dat woont in het prachtige dorp Niendorf. Lea trekt het liefst op met de jongensbende uit haar dorp, maar de jongens laten haar pas in de bende als ze kan bewijzen dat ze niet bang is. Samen beleven ze spannende avonturen, ontdekken te volwassen geheimen en bijzondere vriendschappen. 

67 min | Nederlands gesproken
Groep 7 en 8
Thema's: buitensluiten, moed, vriendschap, gender, geheimen, homoseksualiteit. 

Voor wie Groep 1 t/m 8
Wanneer Het hele schooljaar mogelijk
Waar In het Forum
Kosten € 5,- per leerlingen. Leerkrachten en begeleiders gratis.

Er is een minimum van 50 leerlingen per voorstelling. Kom je met minder leerlingen, dan moet je alsnog € 250,- betalen.

Aanmelden

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on