Reis mee... naar het Forum! | Kinderboekenweek

Eindelijk is het zover. Het Groninger Forum gebouw aan de Nieuwe Markt is bijna klaar. Reis met ons mee naar het nieuwe gebouw!

1972

Foto: Deon Prins

Kinderboekenweek reis mee | Thema vervoer

Kinderboeken over reizen en voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek van woensdag 2 t/m 13 oktober 2019. De auteur van het kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut Andre Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.

Voor meer informatie zie www.kinderboekenweek.nl.

Reis mee... naar het Forum | Groep 3 t/m 8

Tijdens de Kinderboekenweek kun je met je klas meedoen aan de openingswedstrijd van het Groninger Forum. We hebben Tjibbe Veldkamp gevraagd een leuk verhaal te schrijven. Samen met de tekenaar Meinte Strikwerda is er een fantasievol stripverhaal ontstaan: "De reis naar het Forum".

In september krijgt elke school in de gemeente Groningen een spannend pakket met de stripverhalen, een bouwplaat en de opdrachten.
Naar aanleiding van het verhaal kunnen de kinderen zelf aan de slag. Naast geletterdheid zijn de leerlingen bezig met beeldgeletterdheid, fantasie en digitale geletterdheid (informatievaardigheden). We verwachten heel veel verschillende resultaten in de vorm van vervoermiddelen, geheime verdiepingen en bijzondere rondleidingen in het gebouw.

Met de resultaten kun je meedoen aan de wedstrijd. De meest bijzondere werkstukken dingen mee naar een prijs en komen in het nieuwe Forum te staan. Heeft één van jouw leerlingen een prijs gewonnen dan maak je kans om met de hele groep gratis als een van de eersten het nieuwe Storyworld te bezoeken.

Voor wie Groep 3 t/m 8
Wanneer September-november 2019
Waar In de klas
Kosten Gratis

Aanmelden vóór 19 juli 2019

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on