Raak mij aan! Touch me!

Net als in de film | Gastles film

In deze actieve gastles ontdekken de leerlingen samen met de filmdocent alles over filmtaal en erfgoed. De les zit boordevol unieke, historische en hedendaagse korte films uit de collectie van EYE filmmuseum.

 

7931

In de gastles van Eye onderzoeken leerlingen film op een actieve manier. Via kijk- en maakopdrachten leren ze beter begrijpen wat ze zien en te verwoorden wat film met ze doet. Ze ontdekken dat film uit verschillende elementen bestaat – zoals verhaal, kleur, geluid en montage – en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.

Gastles groep 5 en 6 – Net als in de film
In deze gastles reizen de leerlingen in de tijd, terug naar uitdagingen uit de filmgeschiedenis. Met films uit de collectie van Eye en kijk- en doe-opdrachten van de museumdocent ontdekken ze slimme trucs die filmmakers vroeger gebruikten.

Soundtrack, green screen en geluid
De klas werkt aan drie challenges: Hoe maak je een soundtrack voor een stille film? Hoe acteer je zonder geluid? Hoe laat je iemand verdwijnen zonder een green screen? Ze gaan aan de slag en ontdekken hoe het medium film geworden is zoals zij het nu kennen.

Beeldtaal
Leerlingen leren over de werking van beeldtaal en wat ze er zelf mee kunnen. Essentiële vaardigheden in de wereld van nu, waarin we dagelijks heel veel beelden zien en maken.

Filmisch erfgoed
Eye Filmmuseum is de schatbewaarder en het filmgeheugen van Nederland en laat leerlingen met deze gastles de waarde en betekenis van filmisch erfgoed zien.

21e-eeuwse vaardigheden
De onderzoekende en actieve opzet van de lessen maakt dat er veel ruimte is voor 21e-eeuwse vaardigheden als samenwerken, creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend werken.

Deze gastles is ontwikkeld door EYE filmmuseum en wordt in de klas gegeven door een Forum Filmdocent.

Voor wie Groep 5, groep 6
Wanneer Datum in overleg
Waar Op school
Duur 90 minuten
Kosten €145,00 per klas
Leerdoelen Filmeducatie, jezelf leren uitdrukken, 21e-eeuwse vaardigheden, cultureel erfgoed

Aanmelden